Onana meríthet a korábbi kapusaink példájából

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere úgy véli, Andre Onanának csak meg kell néznie néhány kapusnagyságot a klub múltjából, hogy megértse, hogyan lehet túljutni egy nehéz debütáláson.


A kameruni játékos visszatért a válogatottól, és szombat este a Sheffield United otthonában szeretne segíteni a Vörös Ördögöknek a három pont megszerzésében.

 

Bár saját bevallása szerint nem úgy indult a United-karrierje, ahogy szerette volna, a tapasztalt kapus nem az egyetlen, akinek időbe telik, amíg beilleszkedik az angol bajnokságba.

 

Valójában Peter Schmeichel és David De Gea is szembesült némi nehézséggel a klubnál töltött első időszakában, mielőtt bebetonozták volna helyüket minden idők legjobbjai között.

 

A Brondbytól történt váltását követően Schmeichel a Notts County elleni debütálása után négyszer még gólt sem kapott, de nem sokkal később megkérdőjelezték a teljesítményét, és egy Wimbledon elleni ütközet is negatív visszhangot váltott ki.

 

De Gea a Manchester City ellen a Community Shieldben, és a 2011/12-es Premier League-nyitányon a West Brom ellen nyújtott teljesítménye miatt kapott kritikát, ennek eredményeképpen az első szezonjában Anders Lindegaarddal váltották egymást a kapuban.

 

 

Mint minden top kapus, ők is megmutatták a mentalitásukat és az erejüket, ami Ten Hag szerint az Ajax első számú kapusának is bőségesen megvan.

 

"Tudjuk, és ő is tudja, hogy sokkal jobban fog teljesíteni" - állította Ten Hag a Pengék elleni közelgő összecsapást beharangozó sajtótájékoztatóján.

 

"Minden játékosnak, aki a Premier League-be érkezik, szüksége van egy integrációs időszakra, neki előre kell lépnie. Azonban a United nagy kapusai, mint Peter Schmeichel vagy David De Gea sem kezdtek túl jól."

 

"Andre számára jó ezt tudni a klub történelméből, de mi most, és a jövőben élünk. Neki a jövőjét jobb teljesítményekkel kell megalapoznia."

 

"Biztos vagyok benne, hogy ezt meg fogja tenni, ezt már annyiszor megmutatta nagy klubokban, mint a Barcelona, amikor fiatal volt. Az Ajaxnál a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerepelt. Ott volt a Bajnokok Ligája döntőjében is a tavalyi szezonban az Internazionaléval."

 

"Ő egy nagyszerű játékos, és biztos vagyok benne, hogy megfelelő teljesítményt fog nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy sok örömet fogunk szerezni neki."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!