Varane 2025 helyett már a nyáron ingyen távozhat

Raphael Varane már a nyár folyamán szabadügynökké válhat, mivel a Manchester Uniteddel kötött szerződése a korábban nyilvánosságra hozott dátumnál egy évvel előbb lejár.


Varane jelenleg érvényes szerződése a most futó szezon végén véget ér, amely opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható.

 

Amikor Varane 2021 augusztusában a Real Madridtól a Vörös Ördögökhöz igazolt, a United arról számolt be, hogy a játékos minden szükséges dokumentumot aláírt ahhoz, hogy "2025 júniusáig a klub kötelékében maradhasson", amikor pedig a világbajnok védő az utóbbi időszakban rendre kimaradt Erik ten Hag kezdőcsapataiból, az volt a közvélemény megérzése, hogy a klub a szezon végén pénzzé is teheti, amennyiben úgy kívánják.

 

Mindazonáltal, most fény derült arra, hogy a francia bekk jövőjét inkább előbb, mint utóbb tisztába kell tenni, ugyanis jelen állás szerint januártól már szabadon tárgyalhatna külföldi klubokkal.

 

A szabályok szerint ugyanis egy olyan játékos, aki szerződése utolsó hat hónapjába lép, tárgyalhat és előszerződést is köthet Nagy-Britannián kívüli klubokkal. Varane esetében bármilyen ilyen jellegű esemény csak akkor következhetne be, ha az opcionális plusz egy éve nem kerül aktiválásra.

 

 

A United dönthet úgy, hogy ingyen elengedi Varane-t, ha szeretnék megtakarítani a plusz egy évére járó fizetését, amely körülbelül 13 millió fontot tenne ki.

 

A plusz egy év pontos részletei nem ismertek, de általában azon szoktak alapulni, hogy egy játékos pályára lép-e egy bizonyos számú mérkőzésen. Amikor nincs ilyen kitételhez rendelve, akkor általában a játékos teljesítménye lehet a döntő tényező a hosszabbítási záradék aktiválásában. A United nem kívánta kommentálni az ügyet egyelőre.

 

A Unitednél általában élni szoktak a szerződésekbe foglalt opcionális plusz egy év lehetőségével a játékosok megtartása érdekében, mint tették azt Jesse Lingard és Paul Pogba esetében az elmúlt években, vagy hogy eladják őket, mint az történt Frednél. Azonban volt már ellenpélda is, David de Gea ugyanis a plusz egy éves opció kihasználatlansága mellett ingyen távozott a nyáron és valószínű, hogy Anthony Martial esetében is ez fog történni, ahogyan arról már beszámoltunk.

 

Varane két évvel ezelőtt, 34 millió font ellenében érkezett Madridból Manchesterbe, amely összeg bizonyos feltételek teljesülése esetében 42 millió fontra emelkedhet. Közel 250 ezer fontos heti bérről szóló szerződést írt akkor alá, amely függ a pályára lépéseinek számától is, tekintettel arra, hogy az orvosi vizsgálatán fény derült arra, hogy a térdei nagyobb odafigyelést kívánnak. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!