Nem fog élni hosszabbítási jogával a klub Martial esetében

A Manchester United várhatóan nem kíván majd élni opciós hosszabbítási jogával és nem fogja megtoldani újabb egy évvel Anthony Martial szezon végén lejáró szerződését.


Martial 2019-ben írt alá öt éves szerződést a klubbal, amelyben szerepelt egy olyan kitétel, hogy a United további egy évvel, 2025 nyaráig meghosszabbíthatja manchesteri tartózkodását.

 

Azonban a dolgok jelenlegi állása alapján az Old Traffordon arra számítanak, hogy a 28 éves játékos a jövő nyáron ingyen fog távozni a klubtól - kivéve, ha januárban értékelhető ajánlat érkezik érte.

 

Amennyiben a Vörös Ördögök úgy döntenek, hogy nem kívánnak élni opciós hosszabbítási jogukkal, úgy a hamarosan megnyíló téli átigazolási időszak az egyetlen potenciális lehetőség számukra ahhoz, hogy pénzt lássanak a játékosért.

 

Ez ráadásul a keretben és a bérköltségekben is helyet szoríthatna egy potenciális erősítésnek a támadószekcióba.

 

Martial a világ legdrágább tinédzserkorú játékosa volt 2015-ben, amikor az AS Monaco együttesétől az Old Traffordra igazolt 36 millió fontért, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén 58 millió fontra is emelkedhetett volna.

 

Amikor a francia játékos szerződésének utolsó hat hónapjába ért 2018-ban, a United élt az első szerződésébe is belefoglalt opciós jogával, majd egy évvel később megkötötték vele a jelenleg kifutóban lévő megállapodást.

 

 

A klub a legtöbb játékos esetében törekszik az ehhez hasonló opcionális lehetőségek szerződésbe foglalására, bár David de Gea esetében végül nem éltek ezzel és a spanyol portás ingyen távozott.

 

Ha csak nagy változás nem történik a tervekben, akkor Martialra is hasonló sors várhat.

 

A 2023/24-es szezonban eddig 19 mérkőzésen jutott játéklehetőséghez, de csak hét alkalommal a kezdőcsapat tagjaként - amelyek közül kettőt a Ligakupában teljesített - és még egyetlen egyszer se töltött 90 percet a pályán.

 

A szombati, Bournemouth elleni hazai 3-0-s vereség alkalmával az 56. percben történt lecserélésére bizonyos United szurkolók üdvrivalgásban törtek ki.

 

Minden sorozatot figyelembe véve eddigi 317 manchesteri fellépésén összesen 90 gólt szerzett Martial, de Unitedes karrierét hullámzó formája és sérülései hátráltatták.

 

Annak ellenére, hogy kétszer Ligakupát, egyszer-egyszer pedig FA-kupát és Európa-ligát nyert a klubbal, Martial jövője kapcsán folyamatosak a spekulációk, 2022 januárjától májusig pedig kölcsön is adták őt a Sevillanak.  


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!