Fernandez a Benficahoz igazolhat kölcsönben

A Manchester United védője, Alvaro Fernandez a Benficahoz igazolhat azt követően, hogy a szezon első felét a Granadanal töltötte kölcsönben.


A 20 éves játékost a teljes 2023/24-es idényre kölcsön vette a spanyol első osztályban szereplő Granada, de a United várhatóan élni fog abbéli szerzdősés jogával, hogy a kölcsönszerződését a téli átigazolási szezonban felbontsa, ezzel elősegítve a baloldali védő Portugáliába szerződését.

 

Egyelőre ideiglenes átigazolása olyan kitételt is tartalmazni fog, hogy bizonyos mérkőzésszám elérését követően a lisszaboni csapatnak 10 millió euroért meg kell vásárolnia a spanyol játékost, a manchesteriek pedig ebben az esetben a későbbi eladásából is részesülnének és visszavásárlási joggal is rendelkeznének felette.

 

Fernandez ebben a szezonban csak öt alkalommal jutott szóhoz a Granada együttesében bajnoki mérkőzésen, akik jelenleg a La Liga kieső, 19. helyén szerénykednek - ezen idő alatt is csak összesen 473 játékperc jutott neki.

 

 

A spanyol U-21-es válogatott játékost a 2021/22-es szezonban az Év Tartalék Játékosának választották az Old Traffordon, míg az előző idényt kölcsönben az angol másodosztályú Preston North Endnél töltötte, akik színeiben 42 mérkőzésen jutott szóhoz.

 

A Unitednél annak ellenére döntöttek a klubnál felnőtt szinten még debütált Fernandez nyári Granadahoz való kölcsönadása mellett, hogy a szezon elején Tyrell Malacia és Luke Shaw is súlyos sérülést szenvedtek.

 

Ezt követően Sergio Reguilont szerződtették kölcsönben a Tottenham Hotspurtől, ahova azóta már vissza is tért, miután Shaw is újra egészséges, Malacia pedig várhatóan hamarosan újra hadra fogható lehet.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!