Hivatalos: Fernandez kölcsönbe került

A Manchester United hátvédje, Alvaro Fernandez a szezon végéig kölcsönbe a portugál Benficához szerződött.


A 20 éves játékos - miután ígéretes nyarat töltött a United felnőtt csapatánál - a szezon első felét a La Liga-ban szereplő Granada-nál töltötte, ahol 13 alkalommal lépett pályára minden sorozatban.


A hónap elején visszahívták, és most hivatalossá vált, hogy a 2023/24-es idény hátralevő részét a Primeira Liga bajnokánál tölti, amely rekordot jelentő 39. bajnoki címére pályázik.

 

A Benfica jelenleg egy ponttal lemaradva a városi rivális Sporting mögött áll a portugál tabellán, és egy ismerős arcot is a soraiban tudhat az egykori United-szélső, Angel Di Maria személyében.

 

A csapat tavasszal pályára lép az Európa-ligában is, miután decemberben kiestek a Bajnokok Ligája-csoportjukból. A francia Toulouse lesz az ellenfelük a torna rájátszásában.

 

 

Alvaro 2020-ban szerződött a Real Madridtól a Vörös Ördögökhöz, és két szezon után - amikor már rendszeresen futballozott ifjúsági csapatainkban - elnyerte a tartalékcsapatban az Év Játékosa díjat a 2021/22-es szezonban.

 

Ez lesz a harmadik távozása a klubtól, miután eredményes kölcsönidőszakot töltött korábban a Preston North End-nél is. Fernandez 42 alkalommal lépett pályára a deepdale-i klub színeiben, amely a 2022/23-as idényben a 12. helyen végzett a Championshipben.

 

Bár még nem lépett pályára tétmérkőzésen az első csapatban, Alvaro a United négy felkészülési mérkőzésén is kezdett, és ő asszisztált Marc Jurado góljához a Wrexham elleni San Diegó-i barátságos mérkőzésen.

 

Ez egy újabb értékes lehetőség lesz Fernandez számára, hogy felnőtt tapasztalatot szerezzen, és sok sikert kívánunk neki az Estadio da Luzban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!