Solskjaer: Hiba volt Ronaldo leigazolása

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, hogy amikor a Manchester United menedzsere volt, akkor Cristiano Ronaldo leigazolása "jó ötletnek tűnt, de hiba volt" és az, hogy meg nem nevezett nagy egójú játékosok nem voltak képesek összetartani, megágyazott a kirúgásának.


A norvég 2018 december 19. és 2021 november 21. között ült a Vörös Ördögök kispadján, pozícióját pedig az egy nappal korábbi, Watfordtól elszenvedett 4-1-es vereség okán veszítette el.

 

2021 nyarán 35 évesen visszatért a klubhoz Cristiano Ronaldo. Bár a portugál második manchesteri időszakának debütáló mérkőzésén duplázni tudott a Newcastle 4-1-es legyőzése alkalmával, az ő érkezése kibillentette az egyensúlyi állapotából Solskjaer csapatát és a norvég menesztését eredményező Watford elleni meccsig 9 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

"Ez egy olyan döntés volt, amelyet nagyon nehéz volt visszautasítani, én pedig úgy éreztem, hogy élnünk kell vele, de rosszul alakult" - kezdte Solskjaer a The Athletic-nek.

 

"Úgy éreztük, hogy nagyon jó lépés volt az ő leigazolása és a Newcastle elleni meccsen a szurkolók is így éreztek, amikor zengett az Old Trafford. Ő továbbra is a világ egyik legnagyszerűbb góllővője volt, aki fizikálisan is nagyon erősnek tűnt."

 

 

Október végén a United 5-0-s vereséget szenvedett a Liverpooltól az Old Traffordon és bár a következő héten idegenben sikerült 3-0-ra legyőzni a Tottenham Hotspurt, a Manchester City és a Watford elleni vereségek megpecsételték a sorsát. 

 

"Amikor megnéztem a sorsolást, tudtam, hogy az egy döntő időszak lesz" - tette hozzá.

 

"Ha a dolgok nem megfelelően alakulnak, akkor előfordul, hogy bizonyos játékosoknak kijön az egója. Magabiztosan legyőztük idegenben a Tottenhamet 3-0-ra, de aztán két meccset elveszítettünk."

 

Solskjaer állítása szerint a kerete néhány tagjának túlzottan beképzelt véleménye volt saját magáról.

 

"Ők nem voltak olyan jók, mint amennyire annak gondolták magukat. Nem fogok neveket mondani, de nagyon csalódott voltam, amikor voltak olyanok, akik visszautasították a lehetőségét, hogy csapatkapitányok legyenek. Ugyanilyen csalódás volt, amikor mások pedig azt mondták, hogy nem kívánnak játszani vagy edzeni, mert ki akarják kényszeríteni a klubtól való távozásukat."

 

 

A Solskjaert ideiglenesen váltó Ralf Rangnickot követően Erik ten Hag foglalta el az Old Trafford menedzseri pozícióját, aki második manchesteri idényében nehéz rajtot vett a csapattal, miután első öt bajnokijukból hármat elveszítettek. 

 

"Tudom, hogy min megy keresztül. Ez egy álom állás, de nagyon nehéz" - mondta Solskjaer Ten Hag kapcsán.

 

"Emberekkel és ezzel együtt minden problémájukkal, illetve hátterükkel kell foglalkozni - ez nem egy komputeres szimuláció. De a többségük igazi profi, akik jól akarnak teljesíteni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ők az első számúak, de a többséget a klubot helyezi előtérbe."


The Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!