Onana: Egy mentális "fordulópont" segített formába lendülni

Andre Onana szerint sikerült megfelelő pályára állítania karrierét a Manchester Unitednél, miután nagyon nehezen indult angliai időszaka.


A 27 éves kapuvédő sok akadállyal teli első néhány hónapon van túl a Unitednél azt követően, hogy a nyáron 43.9 millió fontért leigazolták az Internazionale együttesétől.

 

A kameruni válogatott játékosnak a Unitedet leghosszabb ideig szolgáló portást, David de Gea-t kellett váltania a Vörös Ördögök kapujában, de nyitó szezonjának első féléve tele volt nagyobbnál nagyobb bakikkal.

 

Onana, aki az Ajaxnál már játszott Erik ten Hag irányítása alatt, számtalan súlyos hibát vétett a Bayern München, illetve a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája csoportmeccseken is, amelyek így alaposan hozzájárultak, hogy a csapat már nem érdekelt egyik európai kupasorozatban sem a tavasszal.

 

Az elmúlt hónapok során azonban jelentős javuláson ment keresztül a hálóőr formája, amely a United eredményeinek pozitív előjelű változásait is nagyban előidézte.

 

Onana szerint "hat-hét hónapba" telt számára, mire újra elérte a saját szintjét a klubnál és elismerte, hogy ez az időszak nagyon nehéz volt neki.

 

Az előző idényben parádézott az Interben és hathatós közreműködésével döntőt játszhattak a Bajnokok Ligájában, de elmondása szerint a manchesteri kezdeti szenvedés segített számára, hogy "sokat tanuljon" belőlük.

 

 

"Szerintem megvolt a fordulópontom, de nem a pályán, hanem mint említettem, mentális téren, mert minden nagyon más volt" - kezdte.

 

"Természetesen már az előző szezonban is költöztem, amikor Amszterdamból Milánóba tettem át a székhelyemet, de az alkalmazkodás eléggé könnyen ment számomra. Itt viszont hét-nyolc hónapomba telt. Ez az idő kellett ahhoz, hogy tanuljak és csak mérkőzésről-mérkőzésre tudjak előre gondolkodni. Abban reménykedem, hogy a végén sikerül a lehető legmagasabb szinten zárnom ezt az időszakot."

 

"A játékos- és csapattársaim mindig emlékeztettek engem arra, hogy ki vagyok én, milyen kapus hírében állok, illetve, hogy miért jöttem ehhez a klubhoz."

 

"Azt mondták, 'Andre, valamelyik játékosnak két évbe, másoknak hat hónapba telik, de olyan is van, akinek semennyibe. Neked meg van az ahhoz szükséges személyiséget, hogy fordítani tudj a helyzeteden'."

 

"Ők mindig hittek bennem és már az elejétől kezdve azt mondták nekem, 'Andre, figyelj, rendelkezel a szükséges minőséggel, csak idő kérdése'."

 

"Nagyon boldog vagyok, különösen a szurkolók miatt. Még a nehéz időszakokban is kedvesek voltak velem, én pedig ezért nagyon hálás vagyok. Csak köszönettel tartozom nekik ezért."

 

"Szerintem mostanra már mindent magam mögött tudtam hagyni. Most tovább kell lépnünk és szerintem együtt nagyszerű dolgok részesei leszünk. Ehhez meg kell tennünk a megfelelő lépéseket és akkor szerintem fényes jövő áll előttünk."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!