Stuart Pearce elégedett Jonesszal

Az angol U-21-es válogatott szövetségi-kapitánya, Stuart Pearce egyáltalán nem bánja, hogy elvesztette csapata egyik legfontosabb védõjét, Phil Jonest, annak ellenére, hogy a felnõtt válogatottban nem kapott szerepet Bulgáriában.


Pearce ifjú Oroszlánjai csalódást keltõ Európa-bajnokságot zártak nyáron Dániában, ahol éppen Phil Jones volt a válogatott csapatkapitánya, és a szövetségi-kapitány abban reménykedett, hogy védõje vezetésével vághat majd neki a 2013-as selejtezõknek.

 

Azonban a 20 éves játékosra nem számíthatott csütörtökön Azerbajdzsán ellen, miután meghívót kapott a felnõtt válogatottba Fabio Capellotól, bár a végül 3-0-s angol gyõzelemmel végzõdõ Bulgária elleni mérkõzés keretébõl kihagyta Jonest az olasz szakember.

 

Pearce úgy érzi, hogy a fiatal játékosoknak rettentõen fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek a nemzetközi színtéren is, ám elmondása szerint az immáron a Manchester Unitedet erõsítõ bekk tudásszintje már  nagyon közel állt ahhoz, hogy megkapja elsõ behívóját a felnõtt válogatottba, és boldogan készül a Jones nélküli életre az U-21-es válogatottal.

 

 

"Azt gondolom, hogy minden angol játékosból a bennük lakozó maximális potenciált kell kihoznunk" - kezdte az egykori City-edzõ, Pearce.

 

"Beszéltem Fabioval, és az oka annak, hogy Phil a felnõttek közé kapott meghívót nagyon prózai. Már nagyon közel állt ahhoz, hogy elkezdje karrierét a felnõtt válogatottban is."

 

"Minden egyes válogatott szünetet követõen számba veszem, és azt mondom magamban 'hány fiatal játékos készült úgy a felnõttekkel, hogy végül nem kaptak lehetõséget', ugyanis fontos biztosítanunk számukra a lehetõ legtöbb játékpercet nemzetközi szinten is."

 

"De nagyon nagy elégedettséggel tölt el, hogy Phil a felnõtt kerettel készült - õ egy kimagaslóan nagy tehetség."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!