Giggs felhívása a fiatalok felé

Ryan Giggs felszólítja a Manchester United tehetségeinek következõ generációját, hogy használjanak ki minden útjukba kerülõ lehetõséget a bizonyításra.


Nagyban köszönhetõ a fiatalok túláradó térnyerésének a Manchester United felnõtt keretében a csapat eddigi sikerszériája, miután Sir Alex Ferguson egyértelmûen a fiatalítás mellett tette le voksát az idei szezon kezdetén.

 

Mellettük azonban számos, a klub akadémiáján nevelkedõ sztárgyanús játékos szeretne képbe kerülni a Vörös Ördögöknél a nem túl távoli jövõben.

 

Az olyan játékosoknak, mint Paul Pogba, és Will Keane sokan nagy jövõt jósolnak, és elõbb-utóbb arra számítanak, hogy Sir Alex Ferguson is számításba veszi majd õket csapata összeállításánál.

 

Elõzetesen is arra lehetett számítani, hogy a mai, Leeds United elleni Ligakupa mérkõzésen az elmúlt évek trendjeinek megfelelõen lehetõséghez jut, és mivel úgy tûnik, hogy ez beigazolódni látszik, Ryan Giggs arra szólította fel azokat az ifjú reménységeket, akiket Ferguson a keretbe nevezett, hogy nõjenek fel a feladathoz, és tegyék le névjegyüket.

 

"Rengeteg fiatal játékos nevelkedik fel a Manchester United akadémiai rendszerében, de ez egy nagyon fontos állomása a játékoskarrierüknek" - kezdte a walesi szélsõ a MUTV-nek.

 

"Ha megnézzük azokat, akik az én korosztályomból nevelõdtek ki, aztán azokat, akik minket követtek; Wes Brown és John O'Shea például éltek a lehetõséggel, amikor megkapták azt."

 

"Amikor 17, 18, 19 éves vagy, akkor csak ez az egyetlen út, amin elindulhatsz."

 

"Nem számít, hogy olyan lehetõséget kapsz, hogy együtt edzhetsz a felnõtt csapat játékosaival, vagy csereként leülhets a kispadra, mindig bizonyítanod kell."

 

"Megkell gyõznöd a menedzsert arról, hogy nem szabad kihagynia téged a következõ kerethirdetéskor."

 

 

Az olyan játékosok, mint Danny Welbeck és Tom Cleverley, akik egy másik csapatnál töltött kölcsönidõszakukat követõen robbantak be a Vörös Ördögök felnõtt csapatába, a legutóbbi példák arra, hogy a klub akadémiáján végzett játékosok is képesek lehetnek bizonyítani a legmagasabb szinten is, ám Ryan Giggs szerint különleges tehetség szükséges ahhoz, hogy valaki áttörést érhessen el az Old Traffordon.

 

"Ez nagyon nehéz dolog, mert rengeteg klasszis játékos van a csapat keretében" - tette hozzá.

 

"A fiatal játékosok többsége remek képességekkel van megáldva. Ezt nem igazán lehet kétségbe vonni. A kérdés az, hogy megvan-e hozzá az eltökéltségük, és a megfelelõ étvágyuk, hogy megragadják a lehetõségüket, és feljebb lépjenek?" 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!