Giggs: 20 év is eltelhet a következő PL győzelemig

Ryan Giggs attól tart, hogy akár 20 év is eltelhet egy újabb Manchester United Premier League győzelemig.


Sir Alex Ferguson 2012-13-as szezon végén történő visszavonulása óta a Unitednak nem sikerült megnyernie a Premier League-et, azóta pedig három menedzser is menesztésre került a klubtól David Moyes, Louis van Gaal és Jose Mourinho személyében.

 

Az előző szezonban a Liverpool véget vetett a 30 éves várakozásnak, amikor a Manchester Cityt megelőzve lettek bajnokok, Giggs pedig attól tart, hogy a United hasonló sikertelen időszakot tudhat majd a háta mögött, ha az észak-nyugati riválisok még tovább javulnak.

 

 

"15, vagy akár 20 év is eltelhet, különösen, ha (Jürgen) Klopp és (Pep) Guardiola is itt marad" - mondta Giggs Jamie Carraghernek a The Greatest Game elnevezésű podcastban.

 

"Megvannak az erőforrásaik, a játékosaik, úgyhogy a Liverpoolt kell szem előtt tartanunk, ahol 1990-ben - amikor legutoljára bajnokságot nyertek - szintén azt hitték, hogy hamarosan ismét győzedelmeskedni fognak."

 

"Még Kloppnak is négy és fél évbe telt, hogy megnyerje - ez nagyon hosszú idő. Csak gondolj bele abba, Klopp miket tett."

 

 

"Minden szezonban fejlesztette a csapatot, vagy trófeát nyert velük, mint például a Bajnokok Ligája trófeáját, így láthattad a fejlődést amellett, hogy nem volt rajtuk nyomás sem."

 

"Minden menedzserre és igazolásra úgy tekintünk, mint aki meg fogja nyerni nekünk a bajnokságot, pedig ez nem ilyen egyszerű."

 

Ferguson 2013-as távozása óta a Manchester City három alkalommal nyerte meg a Premier League-t, Giggs azonban még mindig a Liverpoolt tartja a United legnagyobb riválisának.

 

"Pályafutásom során a legjobb érzés mindig az volt, mikor egy győztes meccset követően hagytuk el az Anfieldet, még akkor is, ha ezekben az időkben a Liverpool nem volt éppen a legjobb" - mondta Giggs, aki 13 alkalommal nyerte meg a Premier League-t a United színeiben.

 

"Amikor a Salford korosztályos csapatában játszottam, akkor is a Bootle, a Liverpool, a Kirkby és a Sefton voltak a legnehezebb ellenfeleink."

 

"Amint leértél Kelet Lancashire-ba rögtön tudtad, hogy kemény mérkőzésre kell számítanod, ahol nem csak a technikai képességeid kerülnek nyomás alá, hanem az is, hogy mennyire vagy mentálisan erős."

 

A Unitednak nem sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a szezon kezdete óta, így a 15. helyen szerepelnek jelenleg a Premier League-ben, ahol az első öt mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!