Sir Alex más perspektívából szemlél

Sir Alex Ferguson mindenkit arra szólít fel, hogy a szerdai Wigan elleni vereséget más oldalról közelítse meg.


A Vörös Ördögök nyolc mérkõzéses gyõzelmi sorozata szakadt meg a bajnokságban a DW Stadiumban elszenvedett meglepetésszerû vereséggel, most azonban már minden figyelem arra irányul a csapatnál, hogy az utóbbi idõkhöz mérve ritka pocsék produkciót elfeledtessék, és csak egy kisebb kicsúszás legyen a bajnoki címért folyó harcban.

 

A bajnoki címvédõ alakulat jelen pillanatban öt mérkõzéssel a szezon vége elõtt öt pontos elõnnyel vezeti a bajnokságot, következõ ellenfelük pedig vasárnap az Aston Villa lesz hazai pályán.

 

"Nincsenek sérültjeink szerdáról, ami valószínûleg az egyetlen pozitívum arról a mérkõzésrõl" - kezdte Sir Alex.

 

"Csalódottak voltunk, hogy elvesztettük azt a meccset, úgyhogy a vasárnapi összecsapás nagyon fontos lesz számunkra. Remélhetõleg újra visszatalálunk a helyes útra."

 

"A jelenlegi helyzetet egy másik nézõpontból kell szemlélnünk. Minden csapat hullajt pontokat a szezon második felében. A legtöbb szezonban velünk ugyanez fordult elõ. Volt pár olyan év, amikor hosszú veretlenségi sorozatunk volt, amelyekbõl az egyik a Triplázásé, a másik pedig az volt, amikor Ruud van Nistelrooy sorozatban vagy kilenc mérkõzésen eredményes tudott lenni."

 

"Néhány évvel ezelõtt 4-1-re kikaptunk a Liverpooltól, majd kilenc ponttal megnyertük a bajnokságot. Mindenki veszít pontokat a verseny élesedésével. Ezt mind a Manchester City, mind mi megtapasztalatuk. Azzal a pozícióval, amelyben jelenleg vagyunk, mindenképpen elégedettnek kell lennünk, azt tekintve, hogy néhány hónappal ezelõtt még hogyan álltunk."

 

"A klubunk filozófiájának hihetetlenül szerves részét képezi az, hogy minden helyzetbõl képesek vagyunk felállni, így a szerdai meccs után is hasonlóképpen kell tennünk. Az, hogy a Wigan miként állhat a tabella végén, azt nem értem. Olyan jó futballt játszanak, mint bármely, náluk jobban álló csapat a bajnokságban. Az elsõ félidõben fölénk kerekedtek, és megérdemelték, hogy gyõzzenek."

 

 

Valószínûleg hasonló módon feltüzelve érkezik hétvégén majd a Villa az Old Traffordra, miután Alex McLeish tanítványainak van izgulnivalójuk azt követõen, hogy a mögöttük álló, kiesés ellen küzdõ csapatok nagy mennyiségben gyüjtögették a pontokat az elmúlt fordulókban.

 

"Szerintem a Villa biztonságban van, de ki tudja" - tette hozzá a skót menedzser.

 

"Hat mérkõzéssel a vége elõtt öt pontos elõnyben vannak a már kiesõ helyen álló csapatokhoz képest, úgyhogy azért biztosra még nem mehetnek. De ahogy a Liverpool, és a Stoke ellen, úgy ellenünk is biztos nagyon eltökéltek lesznek."

 

"Vasárnapot követõen - amikor remélhetõleg nyerünk - még négy meccsünk lesz hátra. Természetesen az is elõfordulhat, hogy ezeken a meccseken semmi nem jön össze, de remélhetõleg sikerül elérnünk azt amit szeretnénk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!