Robson: A United építkezni fog a nyáron

A Manchester United élõ legendája, Bryan Robson szerint akárhogy is alakuljon az idei szezon a klub számára, Sir Alex Ferguson nagyszabású átalakításba kezd a nyár folyamán.


Bryan Robson úgy hiszi, hogy Sir Alex Ferguson pályafutása egyik legnagyobb gyõzelmeként értékelné, ha a Manchester Uniteddel megtudnák védeni címüket a Premier Leagueben, tudván, milyen pénzügyi források állnak rendelkezésre a rivális Manchester Citynél.

 

Azonban a United és az angol válogatott egykori csapatkapitánya arra számít, hogy Ferguson alaposan át fogja szabni keretét a nyár folyamán, akármi is legyen a három hét múlva véget érõ bajnoki szezon végkimenetele.

 

"Ha a United megtudja kaparintani a bajnoki címet a City elõtt, Sir Alex extra boldogságot fog érezni, ugyanis mindezt éppen a közvetlen városi rivális ellen nem kis dolog" - kezdte Robson.

 

"Mindig is nagy rivalizálás volt a két klub között, de hosszú idõ után elõször fordult idén elõ, hogy a City harcban áll a bajnoki címért. Éppen ezért Sir Alex számára a Manchester City megelõzése plusz különlegességet kölcsönözhet, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a Citynél milyen forrásokból gazdálkodnak."

 

"A Citynek nagyszerû keret áll rendelkezésére, míg Sir Alex néhány fiatallal erõsített a nyáron, emellett pedig számos sérülés is hátráltatta játékosait a szezon során. Ezeket figyelembe véve hatalmas siker lenne a Unitednek, ha az õ nyakukba kerülhetne az aranyérem. Hatalmas elégedettségre adhatna okot az egész klubnak, és Sir Alexnek."

 

A klub nagyköveteként dolgozó egykori középpályás szerint a Citynél tovább folytatódik az elõttünk álló hónapokban a korábban már megszokott õrült költekezés, de arra számít, hogy egykori menedzsere is aktív lesz a nyári átigazolási piacon.

 

"Megengedhetik maguknak a Citynél, hogy a legnagyobb klasszisokat csábítsák magukhoz, ezzel szemben Sir Alex, akár megnyerik a bajnokságot, akár nem, építkezésbe fog kezdeni nyáron" - tette hozzá.

 

"Minden tõle telhetõt meg fog tenni azért, hogy versenyképesek maradjanak, és újra eléjük kerüljenek, vagy éppen elõttük maradjanak, attól függõen, hogy mi lesz a következõ három forduló végkimenetele."

 

 

Robson véleménye szerint a manchesteri derbi kulcsa az lehet, hogy a City miként képes kezelni azt a fajta rájuk nehezedõ nyomást, amelyet a United korábban már számtalanszor megtapasztalt.

 

"Ez egy új tapasztalat lesz a Citynek, és minden azon fog múlni, hogy miként alkalmazkodnak majd ehhez a helyzethez. Lehet, hogy azt mondják majd nekik, hogy 'menjetek ki a pályára, és tegyetek meg minden tõletek telhetõt, aztán vagy sikerül vagy nem, majd meglátjuk'. Vagy az is lehet, hogy a játékosok érzik majd a vállukon a rájuk nehezedõ felelõsséget, és idegesek lesznek attól, hogy tudják, mekkora súlya van annak a meccsnek."

 

Végezetül a korábban rákkal kezelt egykori vezér elmondta, hogy véleménye szerint a Unitednek sokkal jobban fáj a múlt vasárnapi, Everton ellen elszórakozott gyõzelem, és a vele járó 4-4-es döntetlen, mint a Wigan elleni vereség.

 

"Szerintem néha elõfordul az emberekkel, hogy kicsit elbízzák magukat, és túl könnyû feladatra számítanak. A Unitednek hihetetlen sorozata volt, amikor a Wiganhez látogattak, ugyanis 13 korábbi bajnokijukból 12-szer nyertek, úgyhogy nem okozott nagy meglepetést, legalábbis számomra, hogy rosszul sült el nekik az az este. Ilyen elõfordulhat egy szezonban."

 

"Azonban az igazi csalódást mindenkinek az Old Traffordon 4-2-rõl elszórakozott meccs jelentette az Everton ellen, ahol véglegesen eldönthették volna a találkozó végkimenetelét. Rosszul védekeztek, ez pedig visszaütött."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!