Robbo megvédte Rooneyt

A Manchester United és Anglia legendája, Bryan Robson kiállt Wayne Rooney mellett azután, hogy a sajtó a válogatott csatárt hibáztatta a háromoroszlános csapat kiesése miatt.


Bár Roy Hodgson emberei jól teljesítettek, az olaszok elleni büntetõpárbajban alulmaradtak, így kénytelenek voltak befejezni európai menetelésüket. Ezek után nagy elemzések kezdõdtek az angol médiában és többen úgy gondolták, hogy Rooney nem tett meg mindent a gyõzelemért. A tüzet csak tovább szította a válogatott korábbi vezetõje, Fabio Capello, aki hozzátette: "Wayne csak skótul ért".

 
"A média mindig talál bûnbakot" - mondta Robson a ManUtd.com-nak.
 
"Nagyon egyszerû kritizálni valakit és ahogy észrevettem, Rooneyt különösen kedveli a média ebbõl a szempontból is. Pedig nem õ az egyetlen játékos a válogatottban."
 
"Egy csatárnak, így Rooneynak is kell, hogy megfelelõ támogatást kapjon a középpályáról, ha ez teljesül, akkor õ a legjobb játékos, de ezt tudja is mindenki. A média is ezért kapja fel mindig, mindegy hogy mit, csak írjanak róla valamit."
 
 
A korábbi 90-szeres angol válogatott csapatkapitány elég jó helyzetben van ahhoz, hogy elfogadjuk a véleményét.
 
"Én nem hiszem, hogy nem voltunk jók. Van elegendõ számú kiváló játékosunk. Néhányan a verseny különbözõ szakaszaiban be is bizonyították, hogy világszínvonalú futballisták. Többek között Steven Gerrard is remekül játszott, fõként a barátságos mérkõzéseken, de azt hiszem senkire nem lehet panaszunk, mindannyian jók voltak.
 
"Sajnos viszont a jóslatom bevált, miszerint vagy a spanyolok, vagy az olaszok fognak kiejteni bennünket. Persze mondhatnánk, hogy nem volt szerencsénk, de el kell ismernünk, hogy Olaszország válogatottja jobb volt."
 
A döntõvel kapcsolatban Robson úgy érzi, tartogat néhány meglepetést még a verseny és biztos abban, hogy láthatunk majd pár szemetgyönyörködtetõ megoldást is.
 
"Számomra már a futballban nem mindig a gyõzelem a legfontosabb. Szeretem a jó focit nézni és láthattam rengeteg szép megoldást, nem csak az angoloktól, hanem a többi csapattól is. Például Bastian Schweinsteigernek is volt néhány lenyûgözõ megmozdulása az olaszok ellen.
 
"Spanyolország játéka elég meggyõzõ volt, jól tartották a labdát. Tudom, hogy mindenki megkérdõjelezi az edzõt, Vicente del Bosque-t, hogy nem játszatta folyamatosan a legjobb csatárjait, de  így is pár játék alkalmával Fernando Torres és Alvaro Negredo remekül játszottak, szóval a java még hátra van."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!