Robsont lenyûgözte Kagawa

Bryan Robsont is lenyûgözte Shinji Kagawa hozzáállása a Vörös Ördögök legendás hetes számú mezéhez.


Robson, aki sokat tett, hogy növelje a hetes szám legendáját az Old Traffordon, dicsérte a Japán válogatott játékos mentalitását és hiszi, hogy Sir Alex kezei alatt világklasszis játékossá nõhet Kagawa. 

 
A volt Borussia Dortmund játékos ugyanis amikor a klub felajánlotta neki a hetes számot, azt mondta, hogy nem érdemelte ki, hisz nem tett még semmit azért, hogy magára ölthesse a United történelmi hetesét.
 
"Ezzel a nyilatkozatával bebizonyította Kagawa, hogy egy igazán becsületes srác" - mondta Robson a ManUtd.com-nak adott interjújában.
 
"Az, hogy nem fogadta el a hetes számot, azt igazolja, hogy nem a hírnév miatt igazolt a csapathoz, õ egy igazán szerény, de  keményen harcoló futballista, aki lelkiismeretes munkájával akarja kiérdemelni helyét a csapatban."
 
 
Az a szóbeszéd járja, hogy elsõ csatárként is remekül megállja a helyét és ennek bebizonyítására a felkészülési mérkõzések alkalmával meg is kapja majd a lehetõséget.
 
"Szerintem Sir Alex is nagyon várja már, hogy kipróbálja Kagawát több pozícióban is. Mivel õ egy meglehetõsen sokoldalú játékos, ezért az edzõnek nagy lehetõséget ad majd a különbözõ taktikai megoldások alkalmazására. Biztosan ki fogja próbálni elõl is. És számtalan variációs lehetõségre lesz majd esélye, mivel olyan kiváló csatársorral rendelkezik, mint Javier Hernandez, Danny Welbeck és Wayne [Rooney]. 
 
"Egy játékos sokoldalúsága mindig is nagyon fontos szempont volt Sir Alexnek. Csak nézzük meg az utóbbi dedikálásokat! Phil Jones és Chris Smalling játszhat középsõ vagy szélsõ védõként is, ráadásul Phil a középpályán is jól boldogul. Ez nagy rugalmasságot ad egy edzõnek, könnyebb megteremtenie az egyensúlyt, és sérülések esetén is hatékonyabb lehet a helyettesítés."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!