Ferguson: Egyedül Gomes hibáztatható

Sir Alex Ferguson úgy véli, csapata csak Heurelio Gomest hibáztathatja a United vitatható második góljáért, mert a kapusnak „jobban kellett volna ismernie a szabályokat.”


Nani a 84. percben kézzel nyúlt a labdához az ellenfél tizenhatosán belül, majd ezt követõen Gomes a megfogta és a földre helyezte a labdát, láthatóan azt gondolva, hogy szabadrúgás jár kifelé.

 

Nani, aki a helyszín közelében maradt büntetõt reklamálva, hirtelen lecsapott a szabad labdára és berúgta azt. Mark Clattenburg kirohant megbeszélni asszisztensével az esetet, majd szabályosnak ítélte a gólt. A Tottenham játékosai hevesen tiltakoztak, de mind hiába.

 

 

„Különös gól volt.” – mondta Ferguson a lefújást követõen.

 

„Senki nem értette egy ideig, hogy mi történt. Az egyik pillanatban Gomes még fogta a labdát, a következõben pedig már a kapuban volt. Nani elõtte ránézett az asszisztensre, majd a bíróra is, akik mutatták, hogy játékban van a labda, ezért berúgta azt.”

 

„Lehet hibáztatni a bírót, vagy a partjelzõt, de a kapusnak jobban kellett volna ismernie a szabályokat. Õ egy tapasztalt kapus, szerintem elfuserálta a dolgot. Elõször azt hittem, büntetõ lesz, és szerintem Nani is, ezért fogta meg a labdát. A játékvezetõ azonban nem szakította meg a játékot.”

 

A Tottenham menedzsere, Harry Redknapp természetesen kivetítette a vereség miatt érzett haragját a bíróra és úgy gondolja, a játékvezetõ elmulasztotta lefújni Nani kezezését, ami megzavarta Gomest.

 

 

„Egyértelmû kezezés volt. Rátette a kezét a labdára és megállította.” – mondta Redknapp.

 

„Sárga lapot kellett volna adni neki. A játékvezetõ nem látta, hogy kezezett, ezért engedte tovább a játékot, viszont az asszisztens igen, és jelzett is a zászlajával.”

 

„Clattenburg kiment hozzá, és a partjelzõ elmondta, szerinte érvénytelenítenie kéne a gólt. Nani kezetett, ezért sárga lap járna neki, és szabadrúgás kifelé. Ezért tette le Gomes a labdát.”

 

„Ha látták Darren Fletchert, õ is jelezte Naninak, hogy menjen vissza és vegye fel a védekezõ pozícióját, mert õ is úgy gondolta, hogy szabadrúgás lesz kifelé és kontratámadást fogunk indítani. Gomes letette a labdát, hogy elvégezze a szabadrúgást, ez teljesen nyilvánvaló. Miért kellett volna hagynia a dolgot, ha látta a kezezést?”

 

Redknapp szerint csapata egy pontot akár szerezhetett is volna, ha érvénytelenítik a gólt.

 

„Sok minden történhetett volna a hármas sípszóig, talán lett volna esélyünk az egyenlítésre is.” – tette hozzá Redknapp.

 

 

Darren Fletcher egy harmadik nézõpontot is szolgáltat, ahogy õ látta a pályán belülrõl:

 

„A játékvezetõ nem fújt. Talán a kapus azt hitte, a bíró kifelé ítélt színészkedés miatt, de sípszó nem volt. Lerakta a labdát a földre, Nani pedig belõtte azt.”

 

„Sokan nem tudtuk a pályán, hogy mi is történt, de Nani szemfüles volt, és élt a lehetõséggel. Ezért mondják mindig azt, hogy sípszóig kell játszani.”

 

ESPN


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!