Maguire a Tottenhamről és Kane-ről

Harry Maguire készen áll a küzdelemre angol válogatottbeli társa, Harry Kane ellen, amikor is a Manchester United a Tottenham Hotspur vendégeként lép pályára vasárnap délután.


A United kapitánya izgatott a nem mindennapi találkozó miatt az észak-londoniak ellen, aminek eredménye mindkét csapatnak döntő fontosságú lehet a bajnokság kimenetelét illetően.

 

A 2-2-es, Newcastle United ellen elért döntetlennek köszönhetően a Tottenhamnek igencsak kapaszkodnia kell, ha el akarja érni a Bajnokok Ligáját érő helyeket, és Maguire hiszi, hogy ez kellő motivációt fog adni nekik.

 

"Nagyszerű meccsre van kilátás" - nyilatkozta Maguire.

 

"Több okunk is van, hogy elhozzuk Londonból a három pontot. Két csapat, akik a tabella felső helyeinek valamelyikéért küzdenek. Mi jó helyről várjuk a találkozót, ők pedig próbálják áthidalni a különbséget."

 

A különbség a két csapat között jelenleg 11 pont, közelebb van a Unitedhez a Leicester City, a West Ham és a Chelsea, akik 4, 8 és 9 ponttal üldözik a Vörös Ördögöket.

 

Maguire személyes ellenfele az angol bajnokság legtermékenyebb támadója, Harry Kane lesz, aki vezeti jelenleg a góllövő és asszisztok listáját a 2020/2021-es idényben, a United kapitány pedig izgatott a kihívás miatt.

 

"Nagy meccseket szeretnék vívni a legjobb játékosokkal, ez az amiért csatlakoztam a klubhoz. Harry [Kane] egy ezen játékosok közül."

 

 

"Jól ismerem őt a válogatottból. Egy top támadó, a világ egyik legjobbja és ezt bizonyítja szezonról szezonra, egymás után lőve a gólokat."

 

Vasárnap valószínűleg nem lesz helye a válogatottbeli barátságnak kettejük között.

 

"Mindketten készen fogunk állni a küzdelemre. Nyerjen a jobb."

 

"Ez nem csak egyén, ez csapatmunka is. A védelmünknek erősnek kell lennie, tiszta szereléseket bemutatni és a legjobb helyzetekkel kiszolgálni a csapatot, amivel megnyerhetjük a meccset."

 

A végjátékra a United jó pozícióban várja a találkozót, köszönhetően a múlt hétvégi győzelemnek, ahol hátrányból fordított a csapat a Brighton & Hove Albion ellen.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapata tudja, minimum öt győzelemre van szüksége, hogy a legjobb négy között végezzenek. Maguire azonban nem erre fókuszál, de nem hagyja figyelmen kívül a csapat hosszú távú céljait.

 

"Úgy hiszem sokat fejlődtünk idén a tavalyi évhez képest" - fejtette ki a 28 éves védő.

 

"Ez volt az elsődleges cél: fejlődni a múlt szezonbeli teljesítményükhöz képest. Szükségünk van a megfelelő számú pontokat begyűjteni, ha a tavalyi évhez képest jobb helyezést akarunk elérni." [Az előző szezont a harmadik helyen zárta a csapat.]

 

"A klubnál a Premier League megnyeréséért akarunk harcolni" - mondta Maguire. "Ugyanakkor tudjuk, hogy rengeteget kell ehhez fejlődnünk. Ez az, amire törekednünk kell. Be kell húznunk a soron lévő mérkőzéseinket."

 

"Kifejezetten izgatott vagyok. Ez meghatározó része a szezonnak és ez az a pillanat, ahol megélheted a pillanatokat, emlékeket, akár kupákban, akár a bajnokságban küzdesz. Biztos vagyok benne, hogyha visszatekintesz a karrieredre és visszaemlékszel a nagy meccsekre, többségüket a szezonok végén vívtad."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!