Sir Alex az angliai kölcsönadásokat preferálja

Sir Alex Ferguson kifejezte azon szándékát, hogy a Manchester United kölcsön adni kívánt játékosai Angliában játszanak, miután még több fiatal is számíthat hasonló megállapodásra.


Bár a nyári átigazolási idõszak Angliában múlt hét pénteken véget ért, azonban kölcsönadási ügyleteket továbbra is lehet bonyolítani. A múlt héten a Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, David Gill elárulta, ilyen formán még számos idõleges távozó lehet az Old Traffordról, míg Sir Alex Ferguson korábban beszélt arról, hogy szeretné, ha a 2011/2012-es szezonban tartalék szinten minden trófeát elhódító játékosai közül többen máshol, felnõtt csapatoknál kaphatnának játékidõt.

 

Annak ellenére, hogy a fiatal tehetségek kölcsönadása a múltban gyümölcsözõnek bizonyult a belga farmcsapat, a Royal Antwerpen felé - és Luke Giverin, illetve Gylano van Velzen nemrég került éppen hozzájuk - egy csatornán túli csapatnál való kölcsönjáték gyakran lépés lehet az ismeretlenbe az ifjú Vörös Ördögöknek. Federico Machedanak például egyáltalán nem volt szerencséje szülõhazájában, Olaszországban, míg Joshua King nem kapott elég játéklehetõséget Németországban, a Borussia Mönchengladbachnál.

 

 

"Nagyon kevés fiatal játékosunk játszik kölcsönben külföldön" - kezdte Sir Alex.

 

"Ott volt például Federico Macheda, aki a Sampdoriához került, és még egy hete se volt ott, amikor az edzõjét kirúgták. Egy rémálomként végzõdõtt számára az az idõszak, és soha nem lendült játékba."

 

"Szerintem sokkal jobb, ha azok, akik kölcsönbe kerülnek, a Premier Leagueben vagy a Championshipben játszanak. Így folyamatos kapcsolatban lehetünk velük, és láthatjuk õket hétrõl-hétre. Folyamatosan nyomon szoktuk õket követni. Úgy gondolom, hogy egy ilyen folyamat szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres idõszakot zárhasson."

 

A Manchester Unitednek jelen pillanatban öt kölcsönjátékosa játszik más angol kluboknál - Fabio (QPR), Reece Brown (Coventry), John Cofie (Sheffield United), Ben Amos (Hull), illetve Sean McGinty (Oxford).


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!