Kemény erõpróba lesz a Newcastle

Sir Alex Ferguson maximálisan tisztában van vele, hogy a Manchester United vasárnapi, Newcastle United elleni vendégjátéka nem lesz sétagalopp.


Lehet, hogy a Vörös Ördögök a múlt héten gyõzedelmeskedtek a Szarkák felett az Old Traffordon a Ligakupa keretein belül, ám a szenvedélyes szurkolókkal telezsúfolt Sports Direct Arenaban bajnokit játszania sokkal keményebb teszt lesz számukra.

 

Ezt pedig nagyon jól tudja a csapat skót menedzsere. Leginkább azóta, mióta az elõzõ szezonban 3-0-s vereséget szenvedtek januárban, amely már sorozatban a második meglepetésszerû botlásuk volt, azt követõen, hogy Szilveszterkor kikaptak a Blackburn Roverstõl is.

 

"Ezen a pályán mindig nagyon nehéz játszani" - kezdte Sir Alex.

 

"A hazaiak teljesen fel lesznek tüzelve a szurkolóik támogatásától. Szerintem Alan Pardew egy igen remek csapatot rakott össze Newcastleben. A Tottenham elleni meccset követõen biztosra kell mennünk, hogy nem fogunk újra veszíteni."

 

"Idõnként igazán kimagasló futballal rukkoltunk elõ [a Tottenham ellen], és érdekes volt együtt a pályán látni Chicharitot, Rooneyt és Van Persiet. Ez elgondolkodtatott, és bizonyos mérkõzésekre ez megfelelõ felállás lehet."

 

 

Jelen pillanatban igen parádés formának örülhet a Newcastle (csak egy vereség - éppen a United ellen - legutóbbi nyolc tétmérkõzésükön), csütörtökön este pedig egy önbizalomnövelõ 3-0-s gyõzelemmel melegítettek a manchesteriek vendégjátékára a Bordeaux elleni Európa-liga csoportmérkõzésen.

 

"Láttam tegnap este a Newcastle meccsét, de csak az alapcsapatuk egy része játszott, a másik része kihagyta a meccset" - tette hozzá Ferguson.

 

"De így is meggyõzõ teljesítménnyel arattak gyõzelmet. Jó produkciót láttam tõlük, remek eredményt értek el."

 

"Demba Ba és Papiss Cissé is jó gólmutatókkal rendelkezik. Tegnap este Ba pihent, és Shola Ameobi játszott. Nem vagyok benne egészen biztos, hogy vasárnap milyen felállással várnak minket. Ba és Ameobi is nagyon erõs felépítésû játékos, míg Cissé fantasztikus gólokat szerez számukra. A tegnap esti harmadik gól fantasztikus volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!