Ten Hag: A Newcastle másfajta kihívást jelent

A Manchester United vasárnap, magyar idő szerint 17:30-tól a Newcastle Uniteddel mérkőzik majd meg a Ligakupa döntőjében.


A Vörös Ördögök Wembley-beli ellenfele nélkülözni lesz kénytelen két kapusát is - Nick Pope-ot és Martin Dubravkat. Pope a múlt heti, Liverpooltól elszenvedett bajnoki vereség során kapott piros lapját követően eltiltását tölti, míg Dubravka a manchesteriek színeiben már szerepelt a Ligakupa idei kiírásában, amikor még az Old Traffordon szerepelt kölcsönben.

 

Erik ten Hag elismeri, ez a helyzet messze van az ideálistól a Szarkák számára:

"Ez egy olyan probléma számukra [Newcastle], amelyet meg kell oldaniuk. És természetesen ezt mi is tudjuk."

 

A holland menedzser kollégája, Eddie Howe így a korábbi liverpooli kapus, a Newcastle mezében még egyetlen mérkőzésen sem védő Loris Karius vagy Mark Gillespie közül választhatja ki, hogy ki fog a fináléban védeni.

 

"Ez egyértelműen nem túl előnyös [számukra]. De erre nekünk nincs hatásunk, csak nekik. Aki betölti majd a posztot, az tudja befolyásolni a helyzetet."

 

"De természetesen próbára kell majd tennünk, ez elég egyértelmű."

 

Míg az ellenfél kapus helyzete nyilvános közbeszéd tárgyát képezi a döntőre való felkészülés során, Ten Hag első sorban arra koncentrál, hogy megtalálja a megfelelő tervet a Wembley-beli hatalmas erőpróbának ígérkező mérkőzés megfelelő teljesítésére.

 

 

"Vasárnap ismét kihívás elé állunk, de ez teljesen más lesz, mint a Barcleona ellen és nagyszerű lesz ellenük játszani" - mondta Ten Hag pénteki hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Szerintem ők egy remek csapat, amely egyértelmű filozófiával rendelkezik azt illetően, hogy miként szeretnék játszani a mérkőzést."

 

"Az intenzitás a kulcsszó, amelyben nagyon jól teljesítenek. Ők egy kellemetlen ellenfél, szóval meg kell találnunk a módját, hogy miként győzhetjük le őket."

 

"Meg akarjuk találni azt a jó tervet és stratégiát, amellyel legyőzhetjük őket."

 

Amikor korábbi válasza bővebb kifejtésére kérték, Erik egy nagy kihívást említett, mielőtt rátért volna arra, hogy miként gondolja tervét véghez vinni.

 

"Ha megnézzük, az FA és a bírók az effektív játékidőt figyelik. Ez pedig az ő [Newcastle] esetükben a legalacsonyabb a bajnokságban. Ők eléggé sikeresek ebben, szóval rajtunk fog múlni, hogy fel tudjuk-e gyorsítani a játékot."

 

"Amikor a labda játékban van, akkor nekünk a játékra kell koncentrálnunk, minden erről szól. Maximálisan koncentráltnak kell maradnunk és nem szabad hagynunk, hogy megzavarjanak minket - a feladatra kell figyelnünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Ligakupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!