Manchester United 4-1 Newcastle United

A Manchester United hátrányból felállva magabiztos győzelmet aratott a Newcastle ellen.


Ole Gunnar Solskjaer két helyen változtatott legutóbbi kezdőjéhez képest, Pereira és Greenwood került be a csapatba.

 

Még fél perc sem telt el, amikor McTominay kapott sárga lapot Kevin Friend játékvezetőtől egy belépő után. Nem sokkal később a skót két kemény összerúgás részese is volt, ami után sántikált, nem nagyon tudott futni sem, a norvég menedzser pedig azonnal elküldte melegíteni Pogbát.

 

Ahogy az várható volt, a vendégek visszaálltak saját kapujuk elé, várva, hogy a Vörös Ördögöket le tudják kontrázni.

 

Az első 10 perc semmi érdemlegeset nem hozott, ám a 12. percben Rashford lőhetett szabadrúgást. Jónak is tűnt a próbálkozás, de végül a sorfalról szögletre pattant a játékszer.

 

A 15. perc végén óriási esélyt kapott a Newcastle, Gayle remek labdával iramodhatott kapu felé, miután nem volt les, de kimaradt a lehetőség. Két perccel később botrányos védekezés után Matthew Longstaff lőtt a jobb alsóba, 1-0 a vendégeknek. Az egész manchesteri védelem csak asszisztált a gólhoz, teljes volt a káosz mind helyezkedésben, mind pedig határozottságban.

 

A 21. percben Fred lövését fogta Dubravka, három perccel később azonban a kapus nem tudott hárítani, Shaw tört befelé, Pereira kapta tőle a labdát, aki visszagurított Martial elé, a francia 15 méterről a rövidet célozta meg és sikerült is betalálnia, kiegyenlítve az eredményt.

 

Egy perc múlva Pereira került lövőhelyzetbe, de 16 méterről csúnyán kapu fölé tüzelt.

 

A 29. percben gyors támadást indított Martial, Rashfordhoz passzolt, ám az angol kapu fölé tekert. Úgy tűnt, a hazaiak egyre magabiztosabb játékot játszottak ekkor, míg a Newcastle a kapott gól után nem állt annyira vissza, mint 0-0-nál.

 

A 36. percben csúnyán eladta a labdát Schar, Greenwood szerezte meg azt, majd 18 méterről kegyetlen nagy gólt lőtt! Fordított a United.

 

 

A 38. percben Pereira szabadrúgását kellett védenie a rövid felsőnél Dubravkának. Nagyon jó próbálkozás volt.

 

A 41. percben McTominay nyert párharcot a középpályán, majd Wan-Bissaka a jobb szélről - tőle nem megszokott módon - egy csel után beadott, ami kiválóan sikerült, mert Rashfordot találta meg, aki közelről a kapuba bólintott, 3-1!

 

A ráadás pillanataiban Joelinton verte meg Lindelöföt, de lövése gyengére sikeredett és De Gea biztosan fogta azt.

 

Rosszul indult a mérkőzés, de bő 20 perc után a Vörös Ördögök játéka sokat javult és teljesen megérdemelten vezettek a szünetben.

 

Fordulás után McTominay helyett Pogba lépett a pályára és a francia egy lövéssel jelezte, hogy szeretne feliratkozni a gólszerzők közé, de ezúttal nem sikerült neki.

 

Az 51. percben óriási védelmi hibát követtek el a vendégek, egy röviden visszapasszolt labdára csapott le Martial, majd a kifutó kapus mellett a hálóba pöckölt, 4-1 a hazaiaknak!

 

 

Pogba ezúttal bal lábbal próbálkozott, de lövése gyengére sikerült. Martial jól mozgott be a védelem mögé, talán jobb lett volna, ha megpróbálta volna honfitársát megjátszani.

 

A 61. percben centikre volt a mesterhármastól Martial, de átlövése a bal kapufa tövéről visszapattant a mezőnybe. Teljesen kézben tartotta a találkozót Ole gárdája, Steve Bruce fiai alig tudták átlépni a felezővonalat.

 

Ole cserékkel próbálta pihentetni játékosait, Rashford és Martial is hamar leült a padra, ám a változtatások után is ugyanolyan fölényben játszottak a hazaiak.

 

A 72. percben egy szép manchesteri támadás végén Greenwood került helyzetbe, de nem tudott újabb gólt szerezni.

 

A túloldalon Sean Longstaff lövését jegyezhettük fel, de a játékszer 2-3 méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

A 79. percben Maguire szedett össze egy labdát, majd lövést eresztett el, Dubravkának nagyot kellett védenie a jobb felső saroknál. A következő percben Mata zseniális átadással találta meg Pogbát, aki azonban nem tudott beleérni a labdába, így ismét csak elmaradt a gól.

 

Az utolsó percekre leült a találkozó, bár a manchesteriek továbbra is mentek előre, azonban már közel sem olyan elánnal, mint korábban.

 

A Vörös Ördögök tovább folytatták jó karácsonyi sorozatukat, ezúttal is nyertek az ünnepen, így 4 pontra megközelítették a negyedik helyen álló Chelsea-t, mely kikapott ma.

 

 

Premier League, 19. forduló
Manchester United 4-1 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Shaw, Lindelöf, Maguire, McTominay(Pogba 46.), Fred, Pereira, Greenwood, Rashford(Lingard 64.), Martial(Mata 67.)
Nem használt cserék: Jones, Young, James, Romero

 

Newcastle: Dubravka, Manquillo, Willems, Fernandez, Schar(Krafth 87.), Lejeune, S. Longstaff, M. Longstaff, Almiron(Yedlin 63.), Gayle(Atsu 59.), Joelinton
Nem használt cserék: Darlow, Carroll, Shelvey, Hayden

 

Gólszerző: Martial 24',51', Greenwood 36', Rashford 41' illetve M.Longstaff 17'

 

Sárga lap: McTominay, Pereira, Lingard illetve Schar, Yedlin

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!