Pardew: Fel kell lépni Van Persie ellen

A Newcastle menedzsere, Alan Pardew az illetékes szervek beavatkozását kéri Robin van Persievel szemben, miután csapata Manchester Unitedtõl elszenvedett 3-0-s veresége alkalmával a holland csatár lekönyökölte Yohan Cabaye-t.


Pardew állításai szerint a holland válogatot támadó a tegnapi, Sports Direct Arenaban vívott mérkõzés végefelé egy labda nélküli szituációban könyökölt oda francia középpályásának, Cabayenak.

 

Az eset pikantériája az, hogy Van Persie már az elõzõ szezonban is összetûzésbe került egy Newcastle játékossal, akkor éppen még az Arsenal játékosaként a kapus Tim Krullel, legutóbbi alattomosságát követõen pedig Pardew vizsgálatot kezdeményezne ellene.

 

"Ránézett Yohanra, majd lekönyökölte, és hogy õszinte legyek, ez szerintem olyan dolog, amit meg kellene vizsgálni" - kezdte az angol menedzser.

 

"Ez a dolog egy picit az elõzõ szezonbeli történtekkel van kapcsolatban, bár nem tudom, hogy Robint pontosan mi vezette, de az biztos, hogy gusztustalan dolog volt tõle."

 

"Egyértelmûen azt gondolom, hogy Yohan nem került volna a földre, ha nem történt volna vele olyan dolog, ami ezt elõirányozta volna."

 

"Nem láttam az esetet a saját szememmel, de a visszajátszások során egyértelmûen látszott, ahogy ránézett, majd lekönyökölte. Innentõl kezdve ez már az õ [FA] dolguk, nem az enyém."

 

 

A mérkõzést vezetõ Howard Webb nem állította meg a játékot az incidens után, és nem alkalmazott semmilyen szankciót, de az FA hétfõn várja a játékvezetõi jelentést, és majd csak azt követõen dönt az ügy további ítéletérõl.

 

A Newcastle játékosai azt gondolták, hogy Papiss Cissé a második félidõben gólt szerzett, de a visszajátszások alapján úgy tûnt, hogy David de Gea még éppen idõben tudta kipöckölni a szinte majdnem a gólvonalon teljes terjedelmével túlhaladó labdát.

 

Az esetet visszajátszás után megtekintõ Alan Pardew is úgy gondolja, hogy a labda nem volt bent teljes terjedelmével.

 

"Valószínûleg az volt a mérkõzés egyértelmû fordulópontja, hogy a labda bement, vagy nem, és úgy tûnik, hogy nem volt bent" - tette hozzá.

 

"Csalódott vagyok, mert a játékosaim reakciójából akkor úgy tûnt, hogy bent volt."

 

"Nagyon kevésen múlott. Különbözõ szögekbõl újranézve úgy tûnt, hogy már szinte bent van a labda."

 

UPDATE:

 

Nem sokkal ezelõtt kiderült, hogy Robin van Persie nem lesz felelõsségre vonva tettéért az angol futballszövetség részérõl.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!