Giggs: Robin többet hozott, mint gólokat

Ryan Giggs újdonsült csapattársa, Robin van Persie hatását éltette, aki nem csak a gólszerzésben, hanem az elõkészítésben is jeleskedik.


Nem csak a Manchester United házi góllövõlistáját vezeti a holland támadó kilenc találatával ebben a szezonban, de számos gól elõkészítése is fûzõdik a nevéhez pontrúgásokból.

 

A csapat veteránja, Ryan Giggs szerint azáltal, hogy egy Van Perise kvalitású játékossal rendelkeznek, az egész keret sokkal job teljesítményre lehet képes, és reményei szerint a csatár képes lesz parádés formája folytatására a következõ hetekben.

 

"Ha egy már teljesen kiforrott, világklasszis játékos érkezik a csapatodba, az mindenkinek felemelõ érzés, és lökést adhat" - kezdte Giggs a ManUtd.com-nak, és a PA Sportnak.

 

"Olyanok vagyunk, mint a szurkolók - nagyon várjuk, hogy klasszis játékosokat lássunk a csapathoz érkezni, és együtt is játszhassunk velük. Robin pedig egyértelmûen ilyen - ezt máris bizonyította góljaival, és nagyon sokoldalú játékával, mióta nálunk játszik."

 

"Robin pontrúgásai nagyon fontosak számunkra. Az egy nagy pluszt jelent számunkra ebben a szezonban, hogy pontrúgásokból és szögletekbõl is eredményesek tudunk lenni. Ez egy olyan dolog, ami az utóbbi években nem igazán sikerült annyiszor számunkra, mint amennyiszer szerettük volna."

 

"Úgyhogy Robin érkezésével nem csak gólok 'jöttek' a csapatba. Õ abban is segít, hogy a csapat többi tagja még több gólt szerezhessen."

 

 

A Vörös Ördögök valószínûleg abban reménykedhetnek, hogy lenyûgözõ gólszerzési mutatójukat a hétvégén tovább bõvíthetik Van Persie egykori kenyéradója, az Arsenal ellen, bár Giggs kijelentette, hogy az elõzõ szezonbeli, 8-2-es gyõzelem megismétlése majdhogynem lehetetlen lenne számukra.

 

"Szerintem az egy mázlista eredmény, és teljesítmény volt tõlünk" - tette hozzá.

 

"Mindig kemény küzdelemre lehet számítani az Arsenal ellen, akár otthon, akár idegenben. Ez nincs másként ezúttal se."

 

"Nagyon jó rajtot vettek idén. Az utóbbi hetekben egy kicsit megtorpantak, de ettõl függetlenül nagyon nagy játékerõt képviselnek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!