Giggs: A derbin fordítani kell a szerencsénken

Ryan Giggs véleménye szerint annak oka, hogy a Manchester United nem tudta megnyerni a bajnokságot az elõzõ szezonban, abban keresendõ, hogy mindkét Manchester City elleni városi rangadójukat elbukták.


Az idei szezon elsõ manchesteri városi rangadója uralja már napok óta a brit sajtóorgánumok címlapjait, amely során a jelenleg a Premier Leagueben listavezetõ Manchester United látogat majd a bajnoki címvédõ Manchester City otthonába, az Etihad Stadiumba.

 

Sir Alex Ferguson fiai az elõzõ idényben mindkét bajnokijukat elbukták a Kékek ellen, elõbb egy 6-1-es, megsemmisítõ vereséget elszenvedve az Old Traffordon, majd késõbb egy bajnoki döntõnek beillõ mérkõzésen 1-0-ra az Eastlandsen, amely sokak szerint végül a bajnoki elsõségükbe került.

 

Nincs ezzel másként a Vörös Ördögök veterán középpályása, Ryan Giggs se, aki szintén osztja azt a véleményt, hogy a két csapat legutóbbi két mérkõzésének eredménye bizonyult döntõnek a tavalyi szezonban.

 

 

"Ha döntetlent értünk volna el a City otthonában, akkor bajnokok lettünk volna" - kezdte a Walesi Varázsló.

 

"Az a két mérkõzés jelentette valószínûleg a különbséget, úgyhogy remélhetõleg ezúttal sikerül majd számunkra megfelelõ eredményt elérnünk, és a szezon végén ez már a mi javunkra dönt majd."

 

Giggs szerint a manchesteri városi rangadó mára olyan rangra emelkedett, mint bármilyen más bajnokság helyi összecsapásai.

 

"Az elmúlt évek során a City - az elköltött pénzmennyiségüknek, és az ezzel együtt járó minõségi játékosigazolásokkal - egyre nagyobb és erõsebb lett" - tette hozzá.

 

"Mindig is kiélezett összecsapásokat hoztak ezek a derbik, de az, hogy most már sikerült a bajnokságot is megnyerniük, ráadásul számos minõségi játékosuk van, csak még nagyobbá teszi a két csapat mérkõzését, és izgalmasabbá válik ezáltal már a mérkõzés felvezetése is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!