Ferguson óvatos a bajnoki elõtt

Sir Alex Ferguson eltökélt, hogy ne ismétlõdjön meg vasárnap az, ami a tavalyi szezonban, mikor az Everton az Old Traffordra látogatott.


Ugyanis akkor minden bizonnyal az, hogy a Vörös Ördögök 4-2-es elõnyt a meccs hajrájában képesek voltak elbukni és csak egy pontot zsebre tenni, a 20. bajnoki címükbe került.

És bár a United szárnyal - mindent figyelembe véve 13 mérkõzés óta nem szenvedtek vereséget - a menedzser szerint a United ezen a hétvégén is hasonlóan nehéz találkozóra számíthat.

"Kemény meccs lesz vasárnap" - mondta Sir Alex a mai sajtótájékoztatóján. "4-2-re vezettünk hét vagy nyolc perccel a vége elõtt. Váratlan volt, nekünk pedig a véghajrában az ilyen váratlan dolgokat elõre kell látnunk, úgyhogy ez nagy csapás volt és a bajnoki címbe került."

"Az Everton nagyon tapasztalt csapat és ha megnézzük a rekordjukat, ebben a szezonban csak három meccset veszítettek. (Ahogyan a United is.) Nehéz legyõzni õket."

"De a csapat jól játszik, meg vagyok elégedve a formájukkal és örülök, hogy a játékosok jól teljesítenek akkor is, amikor változtatásokat eszközölök."

"Mindannyian hozzájárulnak a maguk módján, ami jobb esélyt ad nekünk abból a szempontból, hogy kezeljük a versenysorozatokat, amikben vagyunk."

A United úgy kezdte az idei szezont, hogy kikapott az Everton otthonában egy olyan estén, amin Marouane Fellaini elmondhatatlan problémákat okozott a Vörös Ördögök védelmi vonalának. Mellette még a szélsõ védõ, Leighton Baines is dicséretes teljesítményt mutat idén. De nem csak rájuk kell figyelnie Sir Alex fiainak.

 


"Vannak még olyan játékosaik, mint Pienaar, aki nagyon jó, mióta visszatért a Spurstõl. Sokat javult azóta, hogy visszatért rövid tottenhami kitérõjérõl."

"Nikica Jelavic tavaly nagyszerû szezont futott, most egy kis szünet van a góltermelésében. De most bevetették a nagy Victor Anichebét, aki sokkal másabb játékos, mint Jelavic."

"A védelmükben is ott a tapasztalat és kiegyensúlyozottság Silvain Distin, Tim Howard, Phil Jagielka és Phil Neville személyében. Minden héten játszanak, ezért jó egységet alkotnak."

"David Moyes fokozatosan fejlõdött, mert amikor elõször leült a padra, nem hiszem, hogy volt pénze költekezni és nem hiszem, hogy olyan csapata volt, mint a mostani. Ha van idõ, meg tudod tenni ezeket a dolgokat és azt hiszem, nagyszerû érték az Everton számára az, hogy David minden évben fejlõdést tudodd véghezvinni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!