Exkluzív interjú Solskjaerral

A menedzsert az elmúlt 2 évről, valamint a soron következő feladatokról kérdezték.


Ole, remek győzelmet arattatok a Leeds felett. Ez tipikusan az a meccs, amelyet a szurkolók sokszor fognak még visszanézni…

"Igen, nagyszerű volt. Bárcsak nézők is jelen lehettek volna ezen a fantasztikus összecsapáson. Két támadószellemben fellépő együttes csatáját láthattuk, számtalan helyzet adódott mindkét fél előtt. Ahogy említettem korábban, 4-5 gól is bennük volt, mi pedig 10-12-ig is eljuthattunk volna. A pozitívumokra kell helyezni a hangsúlyt, ha edző vagy! [mosolyog] Bizonyítani akartak a srácok, nagy erőfeszítéseket tettek a siker érdekében, energiával telve és lelkesen léptek pályára. A játék minősége is pazar volt, szép bemozgásokkal és kombinációkkal fűszerezve."

 

Láthattunk néhány képet az elmúlt napok edzéseiről, koncentráltak a játékosok és keményen dolgoznak. Jól fest a gárda...

"Igen, nagyon pozitív a hangulat, de miért is ne lehetne az. Először is győztes meccsen vagyunk túl, a december eleji visszaesés után sorra hozzuk az eredményeket. Háromnaponta van fellépésünk, a játékosok pedig mindent megtesznek, hogy sikerrel vegyék az előttük lévő akadályokat, dicséretet érdemelnek. Számunkra az összes találkozó döntővel ér fel – mindig csak a következő lebeg a szemünk előtt."

 

Carringtonban Jesse Lingard és Axel Tuanzebe is jelen volt, akik nem igazán játszottak mostanság, de úgy tűnt, készek a visszatérésre.

"Szorgalmasan készülnek, de többen is vannak, akik kevesebb lehetőséghez jutottak mostanában, ami mentálisan nehéz feladat elé állítja őket. A hozzáállásuk viszont kitűnő, mindent beletesznek, hogy közelebb kerülhessenek a meccskerethez."

 

 

A Leeds ellen Aaron Wan-Bissaka és Scott McTominay is megsérült. Hogy vannak?

"Ők ketten biztosan kihagyják a mai találkozót. Remélhetőleg nem fognak hosszú ideig távol maradni. A többiek bevethető állapotban vannak."

 

Őrületes tempóval jönnek a mérkőzések. Legutóbb öt helyen változtattál a Sheffield elleni kezdőhöz képest. Ismét megkevered a kártyákat?

"Nem árulom el a kezdőt! [nevet] Fogunk változtatni, a fiúknak szüksége van a pihenésre, úgyhogy lesznek új emberek."

 

A válogatott szünet előtt 3 ponttal távoztunk a Goodison Parkból…

"Remek teljesítmény volt. Erősen kezdtünk, de egy előrefelé rúgott labdánál Calvert-Lewin lecsapott, így a törökországi vereség után újra hátrányba kerültünk. De képes volt felállni a csapat, a hátralévő időben kiváló játékot hoztunk. Jó védekezés mellett szép kontrákat is vezettünk."

 

 

Richarlison visszatérése után lendületbe jött az Everton…

"Klasszisról van szó, akit nehéz megállítani. Aznap természetesen látszott az Everton támadójátékán a hiánya, de végső soron minden klub kénytelen megbirkózni a távol maradó kulcsemberek pótlásával."

 

A Ligakupa döntőjét áprilisra tolták, így talán nézők is lehetnek majd a lelátókon…

"Ez talán a legjobb döntés a fináléban résztvevők számára. Nem gondolok ennyire messze, csak a közvetlenül előttünk álló kihívás számít, ma az elődöntőbe kerülés a tét. Olyan tizenegyet viszünk fel a pályára, akik teljes mértékben készen állnak tovább vinni a klubot."

 

Végezetül, tegnap volt két éve, hogy átvetted a United irányítását. Mennyire vagy elégedett a munkával?

"Az első mérkőzésemen 5-1-re nyertünk a Cardiff ellen, most egy 6-2-es eredményen vagyunk túl, szóval többet lövünk és többet kapunk! [nevet] Elégedett vagyok mindenkivel. A stáb és a játékosok is odateszik magukat, egyre fittebbek és erősebbek vagyunk. Olyan csapat kezd formálódni, ami egyre inkább elnyeri a tetszésemet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!