Legendák dicsérik Ryant

A tegnapi, QPR elleni 2-0-ás gyõzelem után old traffordi legendák - Denis Irwin és Lou Macari - dicsérték Ryan Giggset.


Giggs 999. felnõtt mérkõzését játszotta a hétvégén (931 mérkõzés a Unitedben, 64 Wales válogatottjában, 4 Nagy-Britannia színeiben) és õ szerezte a csapat második gólját az igen fontos gyõzelemmel végzõdõ találkozón.

Irwin és Macari az MUTV mûsorában áradozott a meccs legjobbja címre is esélyes Ryan teljesítményérõl.

"Tavaly és idén is voltak olyan idõszakok, amikor az emberek leírták õt, de õ nagyon profi" - mondta Lou Macari. "Képes visszavágni és olyat tenni, amit a QPR ellen tett. Negyvenhez közelinek néz ki? Nem hiszem. Szárnyalt a pályán, remekül passzolt."

"A legnagyobb mutató azzal kapcsolatban, mennyire jó is õ: a menedzser beteszi a csapatba. Sir Alex nem csinál felfordulást a Manchester United körül. Õ akkor is betesz egy játékost, ha a szurkolók éppen nem értik miért, de õ ismer olyan dolgokat, amiket mi nem."

"Ugyanez van a játékosok megtartásával is. Ha õ megtartja Giggset és Paul Scholest, az azért van, mert hiszi, hogy valamivel szolgálni tudnak. Aztán kifutnak a pályára és bebizonyítják, hogy a menedzsernek volt igaza. Leírni Giggsyt vagy Scholesyt ostoba dolog. Van rossz meccsük, de ez a legjobbakkal is elõfordul, nem hogy olyanokkal, akik a negyvenhez közelítenek."

 


"Csak meg kell nézni õt edzésen" - kezdte Denis Irwin. "És ne feledd, szélsõként kezdte pályafutását, aki fel-le rohangált az oldalvonal mellett, lõtte a gólokat vagy elõkészítette azokat."

"Szombaton a középpálya közepén volt, ahol a védekezési feladatokat is jól ellátta. Ahogyan Lou is mondta, elég jó ahhoz, hogy pályára lépjen. Ha nem lenne elég jó a klub számára, Sir Alex nem tenné be a csapatba."

"Sir Alex bízik benne, tudta, hogy kemény meccs lesz, mégis a középpálya közepére tette õt, Giggsy pedig nagyszerû gólt szerzett. Fantasztikus játékos, valóban az."

"Hihetetlen, hogy 999 meccsen szerepelt. Huszas éveiben voltak gondjai a combizmaival, de aztán elkezdett jógázni. Ez megoldotta a gondjait. Egyértelmû, hogy az utóbbi 8-9 évben a menedzser is óvatosabb volt vele, de hihetetlen sportoló. Egy gramm zsír sincs rajta."

"Gondoskodik magáról, olyan keményen és intenzíven edz, ahogyan szombaton játszott. A fiatal játékosok rengeteget tudnak tanulni abból, ahogyan Giggsy és Scholesy az edzéseken dolgozik, vagy ahogy az öltözõben viselkedik. Ryan nagyon nagy karakter az öltözõben - nem csendes. Nagyon profi és fantasztikusan játszott szombaton."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!