Kölcsönlesen: Vitatható pontvesztés Keaneéknél

Michael Keane Leicester Cityje nagy csapást szenvedett pénteken, miután a Birmingham City sokkoló módon az utolsó pillanatokban mentett ellenük pontot, köszönhetõen egy igencsak vitatható tizenegyesnek.


Curtis Davies öngóljának, illetve Jeff Schlupp második félidei góljának köszönhetõen a Rókák gyõzelem ünneplésére készülhettek, miután a másik oldalon csak Nikola Zigic találata állt. Azonban a gyõzelmet elvették a csapattól, ugyanis Chris Burke büntetõt értékesített, amelyet egy Wes Thomas ellen elkövetett szabálytalanság miatt ítéltek meg - a visszajátszások szerint az eset a tizenhatoson kívül történt.

 

A 2-2-es döntetlen értelmében a Leicester City egy pontnyira áll a play-off szereplést jelentõ helyektõl, úgy hogy egy mérkõzéssel többet játszott, mint a tabella elsõ felében álló összes többi csapat. Mindazonáltal Michael Keane megbízható, és összeszedett munkája a védelemben mindenképpen kiemelendõ pozitívumként a mérkõzésbõl egy újabb mérkõzést végig játszva, ráadásul egy fejese még a kapuhoz is igencsak közel állt.

 

A mérkõzést követõen a King Power Stadiumban optimistán, de egyúttal helyzetüket reálisan látva nyilatkozott menedzserük, Nigel Pearson:

"Továbbra sem tûnik ez lehetetlen küldetésnek számunkra, de ehhez igazából a hátralévõ négy mérkõzésünket meg kell nyernünk."

 

 

A Barclays Premier Leagueben Fabio csak a kispadról láthatta, amint a Queens Park Rangers 2-0-s vereséget szenved az Evertontól, amellyel gyakorlatilag megpecsételõdött a londoniak sorsa, míg Angelo Henriquez nem került be a Wigan keretébe, amikor a Latics kivívta az FA-kupa döntõjébe való bejutást a Milwall 2-0-s legyõzésével.

 

Sajnos a Championshipben ismét nem léphetett pályára sérülés miatt sem Scott Wootton, sem pedig Davide Petrucci, így lemaradtak a Peterborough 3-2-es Watford elleni diadaláról, míg Reece Brown nem került be a keretbe, amikor Ipswich Town 2-1-es vereséget szenvedett a Hull Citytõl, ahol az egykori Vörös Ördög, Robbie Brady gólt szerzett.

 

A League Oneban Sam Johnstone újabb végigjátszott mérkõzést tudhat maga mögött a Walsall színeiben, akik értékes, 1-1-es döntetlent értek el a Scunthorpe United ellen. Ezzel a fiatal kapus már sorozatban ötödik mérkõzésén állhatott a csapat kapujában; 3 mérkõzésen kapott gól nélkül megõrizve kapuját, és csak két gólt kapva.

 

Sean McGinty kihagyta a Tranmere Rovers Hartlepool ellen 1-0-s vereségét, csakúgy, mint Luke Giverin Belgiumban a Royal Antwerpen 2-1-es zakóját.

 

Németországban Kiko Macheda a kispadról állt be, amint a Vfb Stuttgart 2-0-s gyõzelmet könyvelhetett el a Borussia Mönchengladbach ellen, enyhítve ezzel kieséssel kapcsolatos félelmeiket. Az olasz csatár már kilenc alkalommal játszhatott a svábok színeiben január óta, de még mindig nem tudott betalálni az ellenfelek kapujába.

 

Végére maradt Bebe aki folytatta szárnyalását a Rio Aveban, amellyel 2-1-es gyõzelmet arattak a KV Oostende ellen, hármas vereségi sorozatukat megszakítván, és ezzel a nyolcadik helyen tanyáznak, öt fordulóval a portugál bajnokság vége elõtt.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!