Robson a Chelsea-tõl tart a legjobban

A Manchester United legendája, Bryan Robson az Inside United magazin legfrissebb számában mesélt az új szezonnal kapcsolatos személyes meglátásairól.


Melyik mérkõzést várod a legjobban ebben a szezonban, és miért?
Ez attól is függ, hogy majd kiket fogunk leigazolni, de az egyik amit a legjobban várok az a City elleni rangadó. Ettõl függetlenül viszont úgy gondolom, hogy a Chelsea is komoly fenyegetést jelent most, hogy Jose Mourinho visszatért. Ennek függvényében tehát nagyon fontosak lesznek a City és a Chelsea elleni mérkõzések, mert aki megnyeri ezeket a találkozókat, az valószínûleg a bajnokságot is megnyeri. Azzal amikor tavaly 3-2-re vertük a City-t a saját stadionjukban, egy nagyon erõs üzenetet közvetítettünk és szerintem emiatt is tudtuk olyan könnyedén visszahódítani a bajnoki címet.
 
Mit gondolsz, a City-nél és a Chelsea-nél történt változások hogyan fogják befolyásolni a szezont?
Nagyon érdekes szezon lesz a United, a City és a Chelsea házatáján beállt változások miatt is. Eközben az Arsenal azt hajtogatja, hogy százmillió fontjuk van vásárolni, de ez azért nem ilyen egyszerû. Melyik játékosokat fogod megvenni? Aztán azon is el lehet gondolkodni, hogy Liverpool és a Tottenham mennyit fog fejlõdni - ezek is remek klubok és az európai szereplésért fognak küzdeni. Véleményem szerint továbbra is mi vagyunk az a csapat, akit mindenki le akar gyõzni és ha a City vagy a Chelsea át tud lépni rajtunk, akkor õk fogják megnyerni a bajnokságot. Én ezt látom reálisnak.
 
Szerinted ki fogja megnyerni a bajnokságot és miért?
Mi fogjuk. Tudom, sokan aggódnak, mert nem Sir Alex már az edzõ, de David Moyes egy remek menedzser és a legjobbat fogja kihozni a játékosaiból. Azzal a kerettel, amivel rendelkezünk felesleges megkérdezni, hogy hogyan vághatunk bele a szezonba, vagy hogy hogyan tudnánk megvédeni a címet.
 
 
Melyik csapatnak van arra esélye, hogy túlteljesítsen, vagy nagy hatással legyen a bajnokságra?
A Chelsea egyértelmû veszélyt jelent ránk nézve, már csak Mourinho angol rekordja miatt is. Ami azt illeti jobban aggódom miattuk, mint a City miatt, mert remek játékosaik vannak. Rendben, nem nyerték meg a bajnokságot már egy ideje, de folyamatosan nyernek valamilyen trófeát és megvan bennük a vágy, hogy még többet érjenek el. Steve Bruce nagy cimborám, ezért szeretném látni, hogy a Hull bent marad, de a sztori ugyanaz: azok a csapatok akik feljutottak és amelyek túlélték az elõzõ szezont - mint a Norwich vagy a Southampton - egy nagyon hosszú és nagyon kemény hadjárat elé néznek.
 
Számítasz rá, hogy idén jobban fognak szerepelni az angol klubok a Bajnokok Ligájában, illetve mit gondolsz, ki fogja megnyerni ezt a sorozatot?
Nagyon remélem. Az elmúlt évek igazán kiábrándítóak voltak a Bajnokok Ligáját illetõen. Jót tesz a bajnokságnak, ha a csapataink jól szerepelnek Európán belül. Mi szerencsétlenek voltunk, de a City és a Chelsea kifejezetten gyenge volt, az Arsenal pedig azt a bivalyerõs Bayern Münchent fogta ki, amelyik végül az egész versenyt megnyerte. Meg kell hagyni, nem akarjuk azt látni, hogy ezek az európai csapatok domináljanak fölöttünk. Szóval mindig jó dolog, ha az angol csapatok jól teljesítenek és remélhetõleg mi is javulni fogunk és feljebb tudunk majd lépni. Hogy ki nyeri: a Bayern továbbra is erõs, pszichikailag és erõnlétileg is, és nem egy nagyszerû, fiatal játékosuk van. És persze sohasem írhatjuk le a Barcelonát vagy a Real Madridot, attól függetlenül, hogy ki a menedzserük.
 
Ki nyerheti idén az FA-kupát és a Ligakupát?
Ezt nehéz megjósolni, mert a kupákhoz mindig kell egy kis szerencse is. A tavalyi szezon után szerintem valamelyik nagy csapat fogja megnyerni a Ligakupát, nem pedig Swansea vagy Bradford kaliberû csapatok. Talán az Arsenal, fõleg mivel ideje lenne már, hogy elérjenek valamit egy ilyen kupában. Ez lehet, hogy sokakat meglepne, de nyolc trófea nélküli év után talán most jön el az õ idejük. Az FA-kupát illetõen pedig a Man City-re tippelek, de csak akkor, ha mi nyerjük meg a bajnokságot!
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!