Martinez: Moyes maradjon csendben

Roberto Martinez a sajtó keresztül közölte David Moyesszal, hagyjon fel azzal, hogy a Manchester United két kiszemeltjérõl, Leighton Bainesrõl és Marouane Fellainirõl beszél.


Ezen a héten Moyes korábbi klubja visszautasította a Vörös Ördögök 28 millió fontos ajánlatát a párosért, 'nevetségesnek és sértõnek' titulálva azt. Azonban ezzel még nem ért véget a történet, ugyanis a skót menedzser egy nemrég adott interjúban azzal pörkölt oda utódjának, hogy "õ nem akadályozná meg", hogy Baines és Fellaini az Old Traffordra igazoljanak, ha még mindig õ ülne a Goodison Park kispadján.

 

Egyelõre még nem tisztázott, hogy a United elõáll-e egy újabb, magasabb összegrõl szóló ajánlattal, de eközben mindkét érintett játékos játszott az Everton tegnapi, gólnélküli West Brom elleni bajnokiján, amelyet követõen jelenlegi edzõjük, Roberto Martinez egyértelmû dorgálásban részesítette kollágáját az elhangzottak miatt.

 

"Ha a menedzserek elkezdenek olyan játékosokról beszélni, akik más klubhoz tartoznak, akkor ott vége lesz a világban" - kezdte az egykori Wigan edzõ.

 

"Azt hiszem, hogy mindenkinek a saját háza táján illik söprögetni. Biztos vagyok benne, hogy nekik is számos hasonló jellegû ügyük van folyamatban."

 

"Én is könnyedén megszólalhatnék és elmondhatnám a véleményemet a játékosairól, de szerintem én ennél egy kicsit tisztelettudóbb leszek."

 

 

Martinez továbbra is számítani fog Bainesre és Fellainire, míg a klub alkalmazásában állnak, bármilyen pletykák is keringenek velük kapcsolatban.

 

"Mi minden mérkõzésre maximálisan odakoncentrálunk, és tudjuk, hogy napról-napra rengeteg spekuláció jelenik meg, hiszen éppen az átigazolási idõszak hajráját éljük, de ez a külvilágnak szól leginkább" - tette hozzá.

 

"A csapaton belül mindenki napról-napra egyre keményebben dolgozik, mert hihetetlen harc folyik a csapatba való bekerülésért, és csak arra koncentrálunk, hogy csapatként minél erõsebbek legyünk, és hogy biztosan a lehetõ legjobban teljesítsünk."

 

Moyes 2007-ben 6 millió fontért szerzõdtette Baines-t a Wigantõl, míg Fellaini a következõ évben, 15 millió fontért került a Stolverkosokhoz a Standard Liege együttesétõl. A United által tett, majd végül elutasításra került ajánlatban állítólag a 12 millió fontot fizettek volna Baines, és 16 millió fontot Fellaini játékjogáért, de Martinez nem hiszi, hogy ezen az áron akár csak elgondolkodott volna Moyes, hogy eladja csapata két legjobbját.

 

"Mindenkinek megvan a maga ára, de a pénzt áldozol egy játékosért, majd öt év múlva ugyanannyiért akarják tõled megvásárolni, úgy hogy közben remekül teljesített, az egy kicsit nonszensz. Az utolsó dolog amit szeretnék, hogy a médián keresztül harcoljunk egy olyan menedzserrel, akit igazán tisztelek. Új menedzserként azt a struktúrát követem, amely korábban is megvolt a klubnál. Azt hallottam, hogy a múltban az Everton soha nem vált meg olcsón játékosaitól."

 

Az Evertonnál most arra készülhetnek, hogy a United egy új, magasabb összegû ajánlattal áll elõ a duóért, de Martinez kijelentette, hogy klubja soha nem adott meg egy olyan árat, amelyért biztosan eladnák a két játékost.

 

"Emlékeztetnék mindenkit, hogy mi egyértemûen abba a pozícióba helyeztük magunkat, hogy nem akarunk megválni tõlük, így nincsenek is olyan alternatívák, hogy ezt mennyiért tennénk meg. Nem szeretnék részese lenni annak a cirkusznak, amely együtt jár az átigazolási piaccal. Kezd az egész egy komédiára hasonlítani."

 

Martinez számára nem jelentett problémát, hogy miután a média beszámolt a játékosaiért érkezett ajánlatokról, a klubja nyíltan kezelte a hírt.

 

"Az a szerencsétlen dolog, hogy az ajánlatuk már akkor szerepelt az újságokban, amikor még meg sem tették. Csak az idejüket vesztegetik. Ha egy olyan ajánlatot teszel, amely alatta van a realitásnak, akkor biztos lehetsz az elutasításban. Az tehát egy nagy kérdés, hogy ennek mi értelme van, ezt pedig azoknak kell feltenniük magukban, akik az ajánlatot megtették."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!