Robson legszebb pillanata

A Manchester United egy nehéz feladat elé került a KEK negyeddöntõjében, 1984 márciusában a Barcelona elleni visszavágón, ahol az elsõ találkozó 2-0-ás vereségébõl kellett felállniuk.


De az Old Trafford hihetetlen hangulata segítette a Vörös Ördögöket, és Bryan Robson bátor teljesítményének köszönhetõen legyõzték a  Diego Maradonát is szerepeltetõ spanyol gárdát. 

 

A United kapitánya duplázott a 3-0-ás eredménnyel végzõdõ találkozón. Robbo oroszlánszívû teljesítményét, akkor is a kötelességtudat hajtotta.
 
"Az elsõ játék nem a terv szerint alakult, és én magamat hibáztattam, mert volt egy pár igazán jó esélyem a gól szerzésre, ami sajnos kimaradt. Úgy éreztem tartozom a srácoknak" - mondta Robson ManUtd.com-nak.
 
"A második meccs nagyon jól alakult. Nagy szükségünk volt egy korai gólra a gyõzelemhez. Hatalmas energiát adott nekünk a szurkolók hihetetlen biztatása. Csodás hangulat volt az  Old Traffordon, olyan amit addig még soha nem tapasztaltam. Ez egy nagy gyõzelem és egy csodálatos emlék a számomra."
 
A meccs végén több száz ujjongó rajongó futott a pályára és éltették Robsont a lelátókról is.
 
"A nevem énekelték, és a vállam veregették - annyira, hogy szinte már fájt, de ez egy olyan emlékezetes éjszaka volt, ami egész életemben elkísér. A szurkolók szeretete olyan kincs, ami semmi mással nem pótolható."
 
A ManUtd.com reflektorfénybe helyezve rendkívüli pályafutását, egy hetes cikksorozatában, nyújt bizonyítékot arra, hogy Bryan Robson valóban kiérdemelte a Captain Marvel becenevet. Jó szórakozást!
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!