Robbo mesél

Egy exkluzív interjúban, kilimandzsárói kihívása elõtt, Bryan Robson arról a napról mesél, amikor aláírta szerzõdését a Vörös Ördögöknél.


Határozottan Martin Edwards ötlete volt, hogy a pályán az Old Trrafford közönsége elõtt írjam alá a szerzõdésem. Egy kicsit zavarban is voltam, megkérdeztem tõle, hogy nem lehetne egy kicsit szerényebb körülmények között nyélbe ütni ezt a dolgot. De amit õ a fejébe vett, arról nem lehetett lebeszélni. Így hát kiraktak a pálya közepére egy asztalt és a nagyközönség elõtt írtam alá a papírokat.

 

 

 
Még a fotón is látható a nagy arany toll, amivel aláírtam a szerzõdést, nyilván ez Roy Atkinson ötlete volt. Ja meg persze a dauerolt hajam is egészen feltûnõ a képen. Akkoriban, ez volt a divat. Néhány  népszerû játékos viselt hasonlót, mint Graeme Souness és Terry McDermott és Terry Mac, aki még egy sörre is meghívott anno, szóval tõlük eredt ez a hajviselet.
 
Sosem felejtem el mekkora visszhangot kapott a médiától a rekord összegû 1.5 millió fontos igazolás, ezért lehetett akkora felhajtás az ügy körül.
 
 
Persze rögtön ment a spekuláció, hogy megfelelõ utódja leszek-e Sammy McIlroy-nak. Aznap a Wolves ellen játszottunk, az igazolási procedúra után leültem a nézõtérre és izgatottan néztem a meccset. 5-0-ra vertük a Farkasokat és Sammy össze is hozott egy szimpla kis mesterhármast.  
 
Csak ültem ott és néztem ezt a lenyûgözõ teljesítményt. Az jutott az eszembe: "Hogy a fenébe tudnám én ezt felülmúlni?" Miután lefújták a meccset oda mentem Semmyhez gratulálni és megjegyeztem, hogy: "Igazán csodás teljesítmény volt, és ezek után biztos nem lesz rajtam semmilyen nyomás."
 
Persze nem akarom elviccelni a dolgot, mert óriási pillanat volt a számomra, amikor aláírhattam a Manchester Unitednél, már akkor is a legnépszerûbb klubok egyike volt a világon, aztán az évek során a hatalmas rajongótáborával, kereskedelmi marketingjével és a megnyert trófeáival globálisan a legértékesebb klubbá vált.  
 
Az életem egyik legjobb döntése volt, hogy csatlakoztam a United családjához. Csodálatos éveket tölthettem el itt, amiért nagyon hálás vagyok.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!