Robson legkeményebb kupameccse

Bryan Robson a United egyetlen olyan csapatkapitánya, aki három alkalommal is a magasba emelhette az FA-kupa trófeáját.


1990-ben a Liverpoolt is kiejtõ Crystal Palace csapatával játszotta a döntõt a Robbo vezette csapat, de a történethez az is hozzátartozik, hogy ez a kupa volt Sir Alex elsõ trófeája is a Unitedben.

 

Az újrajátszást 1-0-ra nyerte, Lee Martin hatalmas góljával Ferguson legénysége, viszont az elsõ összecsapás alkalmával Robsonnak és csapatának nagyon meg kellett  dolgozniuk a folytatás érdekében. A Kilimandzsárót meghódítani készülõ egykori Vörös Ördög csapatkapitány mesél a ManUtd.com-nak adott kizárólagos interjújában a 3-3-as döntetlenre végzõdõ összecsapásról.
 
"A Crystal Palace nem kis feladat elé állította abban az idõben az ellenfeleit. A Liverpoolt is kiejtõ gárdát néhány nagy játékos erõsítette, olyanok mint  például  Ian Wright és Mark Bright."
 
A mérkõzésen a United két alkalommal is egyenlíteni tudott, a 6 gólos thriller alkalmával. Robsoné volt az elsõ egyenlítõ találat, majd a 62. percben Mark Hughes megszerezte a vezetést, de 10 perc múlva Wright  kiegyenlített, és a hosszabbítás második percében ismét gólt szerzett, amivel a Palace átvette a vezetést. Hughes második góljával a 113. percben viszont újra egyenlíteni tudott a United. Robson szerint ez a 3-3 döntetlen volt a legnehezebb meccs, amin részt vett a nagy színpadon.
 
"A játék vezetõ is engedte, hogy menjenek a dolgok nem volt neki sietõs lefújni a meccset, és a végén kis híján megszereztük a vezetést, de sajnos az utolsó lövésem nem talált be, ami nagyon bántott. Azt mondanám, hogy az összes elõdöntõ és döntõ közül amiben játszottam, a Palace elleni volt fizikailag a legnehezebb küzdelem."
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!