A hangadó: Monoki Lehel

Monoki Lehel exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu új rovatának, amelyben híres magyar emberekkel beszélgetünk és esélylatolgatunk a Manchester United aktuális rangadója elõtt.


ManUtdFanatics.hu: Kérem, meséljen róla, mióta követi figyelemmel, illetve mit gondol a Premier League-rõl?

A top bajnokságok közül jelenleg a legizgalmasabb és legkiszámíthatatlanabb. Én ahhoz a generációhoz tartozom, amelyik a 90-es évek közepén mindenféle csatornákon igyekezett valahogy hozzájutni a PL-meccsekhez, legtöbbször sajnos sikertelenül.

 

ManUtdFanatics.hu: Mi a véleménye a United - Arsenal rangadóról?

Nem gondoltam volna, hogy már a szezon ilyen korai szakaszában ekkora jelentõsége lesz ennek a meccsnek. Más-más szempontok miatt, de mindkét csapatnak rendkívül fontos lesz a vasárnapi meccs.

 

ManUtdFanatics.hu: Véleménye szerint mi volt a United rossz szezonrajtjának az oka?

Amikor majdnem 30 év után távozik egy klub egyértelmûen legfontosabb embere, azt nehéz problémamentesen átvészelni. Tehát tulajdonképpen valahol várható volt a kezdeti botladozás, nagyon meglepett volna, ha egy ilyen szintû változás zökkenõmentesen megy végbe. Férfi-nõ között is megvan az a bizonyos ismerkedési szakasz, ezt az idõszakát éli most David Moyes is a Uniteddel. :)

 

ManUtdFanatics.hu: Vajon az Arsenal együttesének nagyobb esélye lesz trófeát nyerni idén, mint az utóbbi években?

Nehéz ezt megmondani, jelen állás szerint úgy tûnik igen. De ezzel óvatos lennék, jól kezdeni a szezont és megnyerni a bajnokságot, az két külön történet. Ebbõl a szempontból is nagyon fontos lesz a vasárnapi találkozó, mert ha az Arsenal esetleg nyerni tudna az Old Traffordon (tudom, tudom, az oldal olvasói szerint ez kizárt, de ha esetleg mégis.. :) ), az egy nagyon komoly üzenet lenne a többi csapat számára.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mennyire befolyásolhatja a rangadót, hogy Sir Alex Ferguson hiányozni fog az oldalvonal mellõl?

Nyilván más lesz, hosszabb távon én arra leszek leginkább kíváncsi, hogy az a fajta mentalitás amely a Ferguson-idõszakban jellemzõ volt a MU-re, az vajon Moyes-nál is meglesz-e. A hétköznapi életben sem mindegy ugyanis, hogy valaki sikerorientált vagy kudarckerülõ. A pályán is nagyon lényeges, hogy nyerni akarsz, vagy megúszni a vereséget. A Manchester Unitedre mindig is az elõbbi volt a jellemzõ.

 

ManUtdFanatics.hu: Mit vár a mérkõzéstõl?

Ez egy olyan párharc, ahol igazából nem beszélhetünk meglepetésrõl. Egyik csapat gyõzelme sem lepne meg annyira, hogy mondjuk leforduljak a székrõl. Nagy kérdés, hogy a MU nem túl magabiztos védelme képes lesz-e megállítani az idén megállíthatatlannak tûnõ Arsenal-támadókat.

 

ManUtdFanatics.hu: Mely posztokon jobb egyik és másik csapat?

Kapusposzton szerintem nincs lényeges különbség, az Arsenal védelme és középpályája jelenleg erõsebbnek tûnik, ha pedig van Persie-t és Giroud-t hasonlítjuk össze, szigorúan a számok alapján (ahogy a pénteki PL-magazinban is tettük), akkor itt sincs számottevõ különbség. Azért mondtam hogy szigorúan a számok szerint, mert van Persie-t alapvetõen jobb, sokoldalúbb támadónak tartom.

 

ManUtdFanatics.hu: Kérem, tippelje meg a mérkõzés végeredményét!

Ebben mindig jó voltam, nagyjából mindig az ellenkezõje történik annak mint amit tippelek.. Szerintem nem kap ki a United.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Monoki Lehelnek az interjúért!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!