Giggs: Nem vagyunk esélytelenek

Ryan Giggs kijelentette, a Manchester United nem az esélytelenek nyugalmával készül a vasárnapi Arsenal elleni rangadóra.


A United nyolc pontos lemaradással követi a listavezetõ Ágyúsokat a bajnokságban, ráadásul az észak-londoni klub az Aston Villa elleni nyitófordulóban elszenvedett vereség óta nem talált legyõzõre, de a jelenlegi címvédõ is jó sorozatot tudhat magáénak az utóbbi idõben nyolc veretlenül megvívott találkozójával.

 

Ha pályára lép, a hétvégi lesz az 50. alkalom karriere során a 39 éves veteránnak, hogy játszhat az Arsenal ellen, és bár a fogadóirodák egyértelmûen a fõvárosiakat tartják a találkozó esélyesének, Giggs úgy érzi, hogy a házigazdák nem érdemlik meg, hogy így gondolkodjanak velük szemben.

 

"Manchester United vs. Arsenal az Old Traffordon, és mi vagyunk az esélytelenek?" - kezdte.

 

"Nem mondanám, hogy esélytelenek vagyunk. Azt viszont elismerem, hogy az Arsenal a jelenleg jobb formában lévõ csapat, és kemény mérkõzés elébe nézünk."

 

"Tudjuk, hogy mire számíthatunk, sokat fogják tartani a labdát. Nagyon magas minõséget képviselnek, és nagyon jó formának is örvendenek."

 

"Szerintem ebben a szezonban sokkal keményebbek, nem ajándékoznak annyi gólt az ellenfeleknek, mint korábban. Az Arsenalban mindig megvolt az a klasszis, hogy jó teljesítményt nyújtsanak, és ebben az szezonban ezt immár folyamatosan teszik."

 

"Duzzad az önbizalomtól az öltözõjük, de ezzel együtt mi is kezdjük megtalálni a formánkat."

 

Giggs a két klub elmúlt évekbeli rivalizálásáról is beszélt, kiemelve, hogy az egymás elleni mérkõzések mindig kiemelt jelentõségû események a két klub életében.

 

 

"Ha az Arsenal látogat az Old Traffordra, az mindig nagy mérkõzés" - tette hozzá.

 

"De igen, az évek során volt olyan, hogy mi és õk harcoltunk a bajnoki címért és volt néhány nagy intenzitású összecsapás a felek között."

 

"Mindenki nagyon fontos mérkõzésként tekint erre a találkozásra, miután ilyen jól kezdték a szezont és vezetik a bajnokságot. Nagyszerû gyõzelmet arattak a héten a Borussia Dortmund ellen, úgyhogy alaposan fel kell vennünk velük a kesztyût."

 

"De az Old Traffordon mindig magabiztosak vagyunk azt illetõen, hogy bárkivel is játszunk, képesek vagyunk legyõzni õket."

 

A londoni alakulat ellen eddig lejátszott 49 mérkõzésén Giggs csak 10 alkalommal volt vesztes csapat tagja, de elmondása szerint ezen alkalmak során Wenger elsõ teljes szezonjában volt a legnehezebb legyõzni az Arsenalt.

 

"Számomra az 1997/98-as szezonban duplázó Arsenal volt a legkeményebb csapat. Bennük tényleg minden megvolt. Abban az idõben a Unitednél is nagyszerû csapat volt, és igazán parázs csatákat vívtunk egymás ellen."

 

"Fantasztikus idõszaka volt az a Premier Leaguenek - két igazán klasszis csapat nõtte ki magát."

 

"Igen, persze lehet vitatkozni, hogy ott voltak a 'Legyõzhetetlenek', és Mourinho elsõ idõszakának Chelseaje. De nekem azzal az 1998-as csapattal abban az idõben folytatott párharcunk az, ami a legnehezebb volt számomra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!