Berg: Giggs tovább játszhat

A triplázó csapat tagja, Henning Berg szerint egykori csapattársa, Ryan Giggs még újabb 2-3 évvel is kitolhatja pályafutását.


Giggs a mai napon ünnepli 40. születésnapját és semmi jelét nem mutatja annak, hogy fizikálisan romlana állapota, bár az edzéseken már külön megszabott munkát végez annak érdekében, hogy a mérkõzéseken a legtöbbet tudja kihozni magából, amire legutóbb is ékes példával szolgált, mikor lenyûgözõen szerepelt a Bayer Leverkusen elleni siker során.

Berg - aki 1997 és 2001 között volt Giggs csapattársa - bízik abban, hogy a walesi legenda - köszönhetõen a sporttudomány fejlõdésének - még meg tudja hosszabbítani így se rövid pályafutását és elismeri, nem lenne meglepve, ha Ryan szerzõdést hosszabbítana az Old Traffordon.

"Ryan nyilvánvalóan most teljesen más játékos, mint volt 17 éves szélsõként, mikor betört a csapatba, de mindez sokat elárul arról, miként fejlõdött a tudomány a sporton belül ezen idõszak alatt, amivel bebizonyítható, hogy egy adott játékos még mindig elég erõvel és energiával rendelkezik ahhoz, hogy megbirkózzon a játék fizikális részével" - mondta Henning a ManUtd.com-nak.

"Hogy õszinte legyek, az elõzõ szezonban fittebbnek tûnt, mint 2-3 évvel ezelõtt, ami nagy eredmény. Rengeteg segítséget kap az Aon Training Complex-ben, de a legnagyobb oka annak, hogy még most is játszik az az, ahogyan gondolkozik és a megfelelõ döntéseket hozza pályan kívül és azon belül is. Fantasztikus volt."

 


"Ahogyan a labdarúgás fejlõdött, egy középpályásnak nem kell többet futkároznia tizenhatostól tizanhatosig, vagy többet rohannia, mint más játékosok. Ezen a poszton már hosszabban lehet játszani, csak meg kell nézni Andrea Pirlót a Juventusnál. Fiatalabb, mint Giggs, mégsem fut többet, mint õ."

"Ki mondja, hogy Ryan nem tud lejátszani újabb pár évet, vagy akár hármat? Nem tudhatjuk, de nem is zárható ki. Hihetetlen, hogy ezen a szinten ilyen sokáig játzott és úgy gondolom, még lehetséges, hogy továbbra is szerepeljen."

"Fantasztikus eredmény az, hogy 40 évesen is profi játékos valaki. Ez sokat elárul a játék iránti éhségérõl és a játék örömérõl. Élvezi, hogy focista lehet és ha nem így lenne, nem játszana 40 évesen is."

"Elég szerencsés volt sérülések terén - jó géneket kapott. Ami sajnálatos, hogy nem játszhatott világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon, de nem vagyok biztos abban, hogy sokat gondolkozna ezen, mert minden mást elért már."
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!