Moyes: Giggs a legnagyobb

David Moyes szerint Ryan Giggs a Premier League legendák legnagyobbika és profizmusa minden modern labdarúgó számára példaértékû lehet.


Giggs ma ünnepli 40. születésnapját és 24. szezonját élvezi a Vörös Ördögöknél, legutóbb pedig virtuóz módon teljesített a Bayer Leverkusen elleni, lenyûgözõ siker alatt.

Moyes a szokásos, mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján arra a kérdésre is reagált, hova helyezi el a United 11-esét a Premier League nagyjainak dicsõségcsarnokában.

"Kétségtelenül a legtetején van a hosszú idõszak miatt, azért az idõért, amit egy klubnál töltött el és azért a számos mérkõzésért, amit Európában és a Premier League-ben lejátszott - magyarázta a fõnök.

"Minden szezonban megnézheted Ryan Giggs pillanatait és fantasztikus, hogy ilyen korban valaki ilyen jól szerepeljen. Nagyszerû példa minden fiatal játékos számára, hogy hogyan kellene törõdnöd magaddal pályafutásod alatt és példa azon játékosok számára is, akik harmincas éveik elején vagy közepén járnak és arra gondolnak, a dolgok a végéhez közelednek. Nos, ha te igazán gondoskodsz magadról és megfelelõen edzel, sokkal tovább tudod csinálni ezt."

 


Ilyenkor persze elkerülhetetlen, hogy arra is választ kapjunk, vajon mennyi ideig mehet még ez az illusztris pályafutás az Old Traffordon. Azonban Moyes szerint nincs itt az ideje, hogy felmérje a 40 éves játékos jövõjét.

"Elõzõ héten is elmondtam, amikor errõl kérdeztek a sajtótájékoztatón, hogy amikor ilyen korba érsz, mindig késõn döntesz, megvárod a szezon végét, mielõtt döntenél" - folytatta a skót menedzser. "Azon múlik, hogan érzed magad, hogyan teljesítettél az év során és mit mond a tested, úgyhogy semmilyen elhamarkodott döntés vagy bármi nincs ebben a témában."

A menedzser azt is feltárta, hogy Giggs csapattársai néhány meglepetést terveztek az ünnepeltnek az Aon Training Complex-ben, különös figyelmet fordítva egy bizonyos ajándékra.

"Igen, volt valami az öltözõben. Érte 1-2 meglepetés. Az egyik egy edzõi karóra volt - azt hiszem, kezdenek arra gondolni, hogy kilökjék õt az öltözõbõl."

"De persze nagyon jók voltak. Mindenki tiszteli õt az öltözõben nyilván mindazért, amit tett és amit elért a labdarúgásban."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!