United Szentháromság: 50 év

Január 18-án, szombaton lesz 50 éve, hogy a United híres Szentháromsága, George Best, Denis Law és Bobby Charlton elõször játszottak együtt a csapat kezdõjében.


A trió egy 4-1-es gyõzelemmel tette emlékezetessé az alkalmat a West Brom ellen a The Hawthornsban, ráadásul mindegyik gólt õk szerezték. Law kétszer volt eredményes, Best mindössze második gólját szerezte parádés karriere során, míg a végszót Charlton adta meg.

 

Charlton és Law addigra már kirobbanthatatlan tagjaivá váltak Matt Busby együttesének, mire a United menedzsere úgy döntött, hogy lehetõséget ad a fiatal George Bestnek a felnõtt csapatban, számos hónappal azt követõen, hogy debütálhatott a West Brom elleni szezon eleji elsõ összecsapáson.

 

 

Az észak-ír játékos és Law egy héttel korábban már játszhattak együtt, ám Charlton visszatérése a csapatban a birminghamiek ellen azt jelentette, hogy elõször állhatott össze a United Szentháromsága. Az építõkockák azonnal összeálltak, és az 1963/64-es szezon végére 20 mérkõzésen 37 gólig jutottak együtt, mielõtt elkezdték volna egész Európa védelmeit is terrorizálni a következõ években.

 

Az egykori csapattárs, Paddy Crerand a lehetõ legelõkelõbb helyrõl figyelhette, amint a Szentháromság legszebb napjait éli.

 

"George az George volt, totálisan utánozhatatlan" - kezdte.

 

"Denis hihetetlen bátor és fantasztikus játékos volt, és ha valaki megtudja nekem mondani, melyik volt Bobby legjobb lába - a jobb vagy a bal - akkor világosítson fel. Soha nem tudtam megmondani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!