Dalot: Sir Bobby példakép volt

A Manchester United védője, Diogo Dalot szerint Sir Bobby Charlton klubra gyakorolt hatása túl nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni.


Tragikus halálhíre után a futballvilágból folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások, miközben mi továbbra is gyászoljuk őt.

 

A keddi, FC Copenhagen elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtti sajtótájékoztatón Dalot csatlakozott Erik ten Hag menedzserhez, ahol Sir Bobby öröksége természetes témája volt a beszélgetésnek.

 

Diogot a szombati, Sheffield United elleni 2-1-es idegenbeli győzelmünk során szerzett góljáról kérdezték, Charlton ikonikus pályafutása során szerzett néhány góljával való összehasonlítás nyomán.

 

„Először is, ez egy nagy kiváltság" - kezdte a Vörös Ördögök védője. "Amikor a gólodat Sir Bobby góljához hasonlítják, azt mindig kiváltság hallani. Volt szerencsém megismerni őt, mióta a klubhoz érkeztem, és gyakran ott volt velünk a meccsek után, függetlenül attól, hogy nyertünk vagy vesztettünk."

 

"Mindig ott volt, készen állt egy-egy elismerő szóra, gyakran mondta, hogy egy kicsit jobban kell játszanunk. De ezt csak segítő szándékkal tette, mindig azt a színvonalat képviselte, amit ennél a klubnál látni szeretett volna."

 

"Azt hiszem, ez olyasmi, amire visszatekintve észre kell vennünk, hogy az ilyen legendáknak köszönhetően nyerte a klub a legnagyobb címeket, a legjobb meccseket, lőtte a legszebb gólokat. Nekünk is követnünk kell ezeket a példákat. Ő volt az egyik olyan, akinek a nyomdokain kell tovább haladnunk."

 

 

Anglia és Portugália is rengeteg csatát vívott az évek során, Sir Bobby pedig nem mással, mint a Selecao legendájával, Eusebio-val került szembe az 1968-as, Benfica elleni európai kupadöntőnk során.

 

Arra a kérdésre, hogy mit tudott Charltonról, amikor megérkezett a klubhoz, Dalot elismerte, hogy korábbi játékosaink öröksége olyasmi volt, amit szeretett volna megismerni.

 

"Amikor megérkeztem a klubhoz, megpróbáltam egy kicsit többet megtudni a klub történetéről" - mondta a 24 éves játékos.

 

"Akár az újabb történelméről, akár egy kicsit távolabbiról. Sir Bobby Charltonról hallani olyasvalami volt, amit mindenképpen hallani kellett."

 

"Ha csak egy napot is voltál itt, nyilvánvalóan ismerned kellett őt. Ő az a fajta legenda, akit követni kell. Nem csak a klubnál, hanem az angol-, de a világ labdarúgása számára is példakép volt."

 

"A magamfajta számára, aki szereti követni a jó példákat, ő egyértelműen egy volt ezek közül, és a pályafutásom hátralévő részében is jelen lesz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!