Adtunk egy kis örömet ezen a szomorú napon

Harry Maguire úgy jellemezte Sir Bobby Charltont, mint a Manchester United és a világ labdarúgásának "abszolút legendája", aki „beragyogta” az öltözőt.


A klubot mély szomorúsággal töltötte el a szombati hír, hogy történelmünk egyik legnagyobb és legkedveltebb játékosa 86 éves korában elhunyt.

 

Az ikonikus világbajnok, BEK-győztes, és Aranylabdás játékos a Manchester United megbecsült alakja és elismert nagykövete volt.

 

 

A Vörös Ördögök azzal tisztelegtek Sir Bobby előtt, hogy virágkoszorút helyeztek el a Bramall Lane pályáján, és egyperces tapssal adóztak emlékének a Sheffield United elleni Premier League-mérkőzés előtt, amelyen Erik ten Hag legénysége fekete karszalagot viselt tisztelgése jeléül.

 

 

A Pengék elleni 2-1-es győzelem után Maguire elárulta, hogy Sir Bobby milyen pozitív hatással volt a United játékosaira.

 

"Mindenekelőtt ez egy nagyon szomorú nap" - mondta a Sky Sportsnak. "Nyilvánvalóan ma délután tudtuk meg, és a meccsre készülve sokkolt bennünket."

 

"Sir Bobby sokszor bejött az öltözőbe a meccsek után, és beragyogta a helyet. Látszott az aura, amit az öltözőbe hozott, és az a tisztelet, amit a srácok, a stáb és a klub iránta éreztek."

 

Harry folytatta: "Ő a klub és a labdarúgás abszolút legendája. Nyilvánvalóan nagyon örülünk, hogy ma este megnyertük a mérkőzést, de az élet több, mint a futball, és gondolataink Sir Bobby családjával vannak."

 

"Mindig bejött az öltözőbe, akár nyertünk, akár vesztettünk. Nem volt olyan, hogy csak akkor jött be, amikor megnyertük a meccseket. A jelenléte igazán érezhető volt az öltözőben."

 

"Mindig lehetett látni őt a klub körül, és amióta visszavonult a futballtól, nagyszerű nagykövete volt a klubnak. Hiányozni fog nekünk, és természetesen a világnak is hiányozni fog. Nagyszerű labdarúgó volt, de ami még fontosabb, csodálatos ember."

 

Szurkolóink végig Sir Bobby nevét skandálták, többek között Diogo Dalot szenzációs második félidei találata után is, amely a három pontot jelentette számunkra.

 

Dalot úgy érezte, hogy a játékosok büszkévé tették Sir Bobbyt és családját azzal, hogy megnyerték a mérkőzést.

 

"Amikor kijöttünk a meccsre, nyilvánvalóan szerettünk volna egy kicsit többet beleadni" - mondta 20-as számú játékosunk.

 

"Tudjuk, hogy nem könnyű most segíteni Sir Bobby Charlton családjának. De a győzelemmel talán adtunk egy kis örömet ezen a szomorú napon. Egyszerűen csak örülünk a győzelemnek, és úgy gondolom, megérdemeltük."

 

"Ahogy mondtam, ez minden, amit ma adhattunk a családnak. Egy család vagyunk, mint United, és az ilyen napokon mindannyian egységesek vagyunk. Együtt szenvedünk, és amikor nyerünk, akkor együtt ünnepelünk, együtt ünnepelünk a pályán is."

 

 

Maguire-t a szurkolók a meccs emberének választották, miután egykori klubja ellen stabilan védekezett.

 

Úgy érezte, hogy nem volt egy kiemelkedő teljesítmény a Vörös Ördögöktől, de a csapat elvégezte a munkát, miután alkalmazkodott a Sheffield United stílusához.

 

"Megismételtem a srácoknak a meccs előtt, hogy nehéz lesz, különösen az első 20 percben" - magyarázta a középső védő.

 

"Azt hiszem, az első 20 percben ők voltak a jobb csapat. Megleptek minket azzal, ahogyan játszottak, és amilyen formációban játszották. De úgy éreztem, hogy az egyenlítő góljuk után alkalmazkodtunk hozzá, és úgy gondolom, hogy a második félidőben már mi irányítottuk a játékot. Rengeteg lehetőségünk volt, és néhányszor a lécet is eltaláltuk."

 

"Tudom, hogy sokkal jobban is tudunk játszani, mint ma este, az biztos. Nem volt tökéletes teljesítmény, de fontos győzelem volt. Láttunk már nagy csapatokat játszani itt, a Sheffield United ellen ebben a szezonban, és ezek mindig szoros meccsek voltak, nyilván a legutóbbi, Newcastle elleni meccset leszámítva."

 

"Tudjuk, hogy ez egy nehéz hely, de örülünk a győzelemnek, és megyünk tovább."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!