A hangadó: Bogdán Ádám és Juhár Tamás

Bogdán Ádám és Juhár Tamás exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar emberekkel beszélgetünk és esélylatolgatunk a Manchester United aktuális mérkõzése elõtt.


A Manchester United szerda este az Emirates-be látogat, hogy a szezonban másodjára is összecsapjon Wenger fiaival. E nagy múltú rangadó kapcsán a Hangadó címû rovatunk a szokásos egy helyett rögtön két, a futballal szoros kapcsolatban lévõ személyt is megszólaltat. Egyikük a 20-szoros válogatott, jelenleg a DIGISport szakértõi stábját erõsítõ Juhár Tamás, míg a másikuk a 18-szoros válogatott, jelenleg a Bolton Wanderers-t erõsítõ Bogdán Ádám. Velük boncolgatjuk a mérkõzés várható kimenetelét, a bajnoki arany esélyeseit és a United szezonbéli esélyeit is.

 

ManUtdFanatics.hu: Meséljetek róla, mióta követitek figyelemmel, illetve mit gondoltok a Premier League-rõl?

 

Bogdán Ádám: Kiskorom óta a kedvenc bajnokságom az angol. Öcsémmel állandóan lestük a híreket Angliából. Régen nem volt közvetítés, de aztán amikor a Sport 1 behozta, állandóan angol bajnokikat néztünk. Az atmoszféra magával ragadott, hogy közel vannak a nézõk, mindig teltház van, a játék gyors, nincs színészkedés. Mai napig ez a bajnokság vonz a legjobban, és a Premier League-et tartom a világ legerõsebb ligájának.

 

Juhár Tamás: A '90-es évek elõtt még a TV "õskorában" csak a nemzetközi kupákban induló csapatokat figyelhettem, aztán beindult a mûholdas élet és kitágult a világ... Azóta óriási változáson esett át az angol bajnokság. A csapatok egyre erõsebbek, ám a válogatott igencsak stagnál.

 

 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ádám, nem rég épültél fel a sérülésedbõl, s a hétvége folyamán már bajnoki mérkõzésen is védhettél. Hogy érzed magad, milyen volt a visszatérés? 

Bogdán Ádám: Jól érzem magam, erõsnek, magabiztosnak. Jól ment a védés, sajnos csak döntetlen lett a vége.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mi a véleményetek a Manchester United vs. Arsenal rangadóról?

 

Bogdán Ádám: Az egyik, ha nem a legnagyobb párosítás Angliában. Érdekes lesz, hogy a nem túl jó formában lévõ United és az egyébként jó szezont futó, de legutobb nagy pofont kapó Ágyusok mire mennek egymással.

 

Juhár Tamás: Mint magyar futball rajongó, nekem az angol nagy rangadók a Liverpool - Man. United és az Arsenal - Man. United meccsek maradnak. Így ezeket a mérkõzéseket várom a legjobban. Mai napig emlékszem egy Arsenal-Manchester meccsre, 2-2 lett a végeredmény, Henry rúgott 2 gólt, majd Giggs egyenlített, a két csapat állt az élen a tabellán, majd nemsokára a United megnyerte a bajnokságot... a 8-2-re a mai napig hitetlenkedve gondolok.


 

ManUtdFanatics.hu: Szerintetek mi lehet az oka, hogy David Moyes együttese, amely tavaly bajnokságot nyert, ebben a szezonban nem találja önmagát?

 

Bogdán Ádám: Nem látok bele a részletekbe. Ferguson nagy ûrt hagyott maga után, amit kevés edzõnek sikerülne betöltenie a világon. Moyes a saját embereit hozta, szerencséjük sincs, ahogy látom a bíroknál sincs meg az a nagy respektje a csapatnak, ami Fergusonnal meg volt. 20 bajnoki címmel azonban van idõ építkezni.

 

Juhár Tamás: Nagyon nehéz feladatot vállalt el David Moyes, és ahogy mennek a dolgok, nem lehet még senki sem biztos benne, hogy "happy end" lesz a közös munka vége. Szerintem a nyári Rooney-sztori is nyomokat hagyott a csapatban.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Jelenleg a Premier League tabellájának 7. helyén tanyázik a United. Véleményetek szerint a Vörös Ördögöknek van esélyük elcsípni a Bajnokok Ligája indulást?

 

Bogdán Ádám: A Man. United nagy csapat, nagyon jó játékosokkal. Természetesen van esélyük, ha egy nyerõ sorozatot tudnak produkálni, de nagyon nehéz lesz.

 

Juhár Tamás: A mostani viszonyokat nézve, én óriási csodának tartanám, ha odaérnének.

 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ádám, mesélj arról, milyen volt az Arsenal ellen pályára lépni!

 

Bogdán Ádám: Zseniális játékosok, zseniális stadion. Akkor még van Persie is ott játszott, õ a legjobb csatár, aki ellen valaha játszhattam.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Hasonlítsd össze a két csapat kapusát, David de Geát és Wojciech Szczêsny-t!

 

Bogdán Ádám: Mind a kettõ világklasszis. De Geának nagyon nehéz messzirõl gólt rúgni, mert iszonyatosan gyors, Szczesny más felépítésû, de nagyon magabiztos kapus.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mit gondolsz, milyen ambíciók vannak mostanság a csapatodnál, vajon versenyben lesz az elkövetkezõ 1-2 évben a feljutásért vívott harcban a Bolton?

 

Bogdán Ádám: Ez attól függ, milyen célok vannak a klubnál. Én minden mérkõzésen úgy lépek pályára, hogy nyerjünk és hogy feljussak a Premier League-be.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Tamás, mit szóltál, amikor Juan Mata Old Traffordra való átigazolásáról értesültél? Vajon õ jelentheti a különbséget a szezon további szakaszára Manchester vörös felében?

 

Juhár Tamás: Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy leigazolja a Manchester United Matát, pont ilyen típusú játékos hiányzott náluk. Ha megtalálja Moyes a pontos helyét Rooney-nak és Matának van Persie mögött, félelmetesek lehetnek.

 

 
ManUtdFanatics.hu: Arsene Wenger munkája 2004 után ismételten beérhet, hiszen "fiaival" azóta nem tudták megnyerni a bajnokságot. Mit gondolsz, ennyit számított volna Mesut Özil leigazolása?
 
Juhár Tamás: Biztos, hogy a HIT miatt számított nagyon sokat Özil leigazolása a csapatnak, ám ha így szerepelnek a rangadókon, nem tudnak odaérni az 1. helyre.
 
 
 

 

ManUtdFanatics.hu: Mit gondoltok, a szezon végén mely csapatok lesznek ott a legjobb négyben, és miért?

 

Bogdán Ádám: Ez nagyon nehéz kérdés. Nem is tudnék rá válaszolni. Chelsea, City, L'pool, Tottenham, Arsenal, United hatos közül fog kikerülni a négyes.

 

Juhár Tamás: A 2 legerõsebb kerettel rendelkezõ csapatot szerintem nem lehet kiszorítani a 4-bõl: Chelsea, Man. City. Az Arsenal-Man. United meccs nagyon sok mindenrõl dönthet: Ha nyer a londoni csapat, a Vörös Ördögök nem fognak odaérni nagy valószínûséggel, az Arsenal bent lesz. Ha nyer a United, akkor minden nyílt marad, akár kizuhanhat még az Arsenal a 4-bõl is. A mostani forma alapján, a Liverpool nagy esélyes, hogy ott lesz.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Eddig hogy tetszik, illetve mit vártok a szezon további részétõl? 

Bogdán Ádám:
 A Premier League az utóbbi idõk egyik legjobbja, sok bajnokesélyes csapattal, és nagyon sok élgárdával. (City, Chelsea, United, Spurs, Everton, Pool). Kiélezett szezont várok.

 

Juhár Tamás: Tetszik a szezon, kicsit több izgalmat vártam a rangadóktól. Arra leszek kíváncsi, ha beindulnak a BL meccsek, ki hogyan birkózik meg ezzel. A Liverpool tud-e ebbõl profitálni?


 

ManUtdFanatics.hu: Térjünk vissza a rangadóra. A két gárda már összecsapott a szezon során, akkor az Ágyúsok húzták a rövidebbet. Vajon ezen a mérkõzésen mi dönthet egyik vagy másik fél javára?

Bogdán Ádám: Ki tudja kihasználni a kevés helyzetét és kik játszanak koncentráltabban. 

 

Juhár Tamás: Egyértelmû, hogy az Arsenalnál nagy kérdés lesz, hogy mennyire maradt bennük a liverpooli vereség. Szerintem, ha a United higgadt és végig fegyelmezett marad, nyerni tud az Emiratesben.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mit vártok a találkozótól?

 

Bogdán Ádám: Kemény meccset, és döntetlent. 

 

Juhár Tamás: Szerintem nem akar egyik csapat sem kapkodni, rohanni, nem gondolnám, hogy ez lesz az év legszórakoztatóbb meccse. A tét miatt végig feszült 90 percet várok, amelyik csapat megszerzi a vezetést, az meg is nyeri.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Tippeljétek meg a végeredményt!

 

Bogdán Ádám: 1-1

 

Juhár Tamás: Annyira sok a kérdõjel a meccs elõtt, hogy nem mernék tippelni.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Bogdán Ádámnak és Juhár Tamásnak az interjúért!


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!