Kölcsönlesen: Barmby eredményes volt

A Manchester United csatára, Jack Barmby szombaton stílusosan ünnepelte kölcsönszerzõdése meghosszabbítását, ugyanis megszerezte második gólját is a Hartlepool United színeiben a Torquay United felett aratott 3-0-ás siker alkalmával.


A korábban, még januárban, debütálása alkalmával eredményes 19 éves játékos már az elsõ félidõben vezetéshez juttatta ideiglenes kenyéradóit a negyedosztályú bajnokin. Bár a mérkõzés vége elõtt 10 perccel lecserélték, így is nagyszerû délutánt zárhatott  Jack Barmby, aki egészen március 25-ig szolgálja majd a Hartlepool-t.

 

 

Sikeres volt a szombat Jesse Lingard számára is, aki új klubja, a Brighton Howe & Albion színeiben gyõzelmet érõ büntetõt harcolt ki debütálása alkalmával. A szélsõt, aki hat nappal ezelõtt még a Manchester United U21-es csapatában tudott gólt szerezni, a Milwall játékosa, Danny Shittu nem tudta megállítani szabályos keretek között a tizenhatoson belül, amelyért a megítélt tizenegyest Diego Lopez értékesítette. Lingard újra egy csapatbna játszhatott az egykori Vörös Ördög, Tomasz Kuszczakkal, aki kapott gól nélkül tudta megõrizni kapuját, így a Brighton 1-0-ra nyert idegenben.

 

Hollandiában folytatta remeklését Marnick Vermijl a NEC Nijmegen együttesében. Az Eredivisieben vitézkedõ csapat védelmének jobb oldalán folyamatos lehetõséget kapó belga játékos ugyanis gólpasszt adott a PEC Zwolle elleni, 3-3-as döntetlenre végzõdõ összecsapáson. De az egy pont ellenére a Nijmegen továbbra is utolsó elõtti a holland élvonalban, jövõ héten pedig igazi kiesési rangadót játszanak az utolsó Roda JC ellen.

 

Eközben a szintén az angol másodosztályban nem éppen volt szerencséje a walesi csatárnak, Tom Lawrencenek, akit többek között a BBC és a Sky öngólja amiatt említett, amely sokba került a Yeovil Town-nak, amelybõl nem kevesebb, mint három embert kiállítottak, és végül 1-1-re végzett a Readinggel. Azonban Lawrence saját Twitter-mikroblogján eloszlatta azokat a találgatásokat, miszerint õ szerzett volna öngólt. "Csak hogy tisztázzam, nem szereztem öngólt. A közelében se voltam a labdának." A Yeovil szurkolói oldala szerint se Lawrence, hanem a csereként beállt John Lundstram nevéhez fûzõdik az öngól.

 

Sam Johnstone jól játszott a Doncaster Roversben, annak ellenére, hogy öt gólt kapott a Bournemouth elleni mérkõzésen. Hírek szerint még több gólt kapott volna a Doncaster, ha nem Johnstone áll a kapuban.

 

Kiko Macheda révén egy újabb Unitedes kölcsönjátékos volt vesztes csapat tagja, ugyanis a Birmingham City 1-0-ra kikapott az Ipswich Towntól. Az olasz csatárt az 59. percben lecserélték, míg Tyler Blackett mindvégig a kispadról szemlélhette a találkozót.

 

Will Keane a második félidõben csereként állhatott be a QPR-ba, a Leeds United elleni 1-1-es döntetlen alkalmával.

 

Végezetül nézzük a harmadosztályt, ahol Sam Byrne 64 percnyi játékidõt kapott a Carlisle United Brentford elleni 0-0-s döntetlenje alkalmával, ahol Charni Ekangamene nem került bevetésre a kispadról.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!