A hangadó: Sallói István

Sallói István exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar emberekkel beszélgetünk és esélylatolgatunk a Manchester United aktuális mérkõzése elõtt.


A Vörös Ördögök keddi, Manchester City elleni mérkõzése elõtt Sallói Istvánnal beszélgettünk és esélylatolgattunk, aki magyar játékosként szerzett gólt a Manchester United ellen európai kupasorozatban. A 13 válogatottsággal a háta mögött jelenleg a Kecskeméti TE klubigazgatója, illetve a DIGISport csatorna oszlopos tagja. Vele boncolgatjuk a mérkõzés várható kimenetelét, a bajnoki arany esélyeseit és a United szezonbéli esélyeit is.
 

 

ManUtdFanatics.hu: Kérem, meséljen róla, mióta követi figyelemmel, illetve mit gondol a Premier League-rõl?

Sallói István: Elsõ személyes élményem, nézõként és játékosként is a Manchester Uniteddel volt. Angol csapatot élõben elõször a Videoton UEFA kupás menetelése alkalmával láttam, Fehérváron, amikor Wittman Géza góljával nyert a Vidi és a legendás tizenegyes párbajban búcsúztatta a Unitedet. Ifistaként óriási élmény volt látni élõben Bryan Robsonékat. Azóta követem az angol ligát.

 

ManUtdFanatics.hu: Mi a véleménye a Manchester City - Manchester United rangadókról?

Sallói István: A városi derbyknek mindig nagy a presztizse, és a City megerõsödésével most már szakmailag is az egyik legkiválóbb csatává vált. Nem értettem egyet Ferguson mondásával, mely szerint pénzzel nem lehet trófeákat venni. Mostanra bebizonyosodott, hogy tévedett, a City sorba szerzi a trófeákat és mostanra az is beigazolódott, hogy a United is csak jelentõs invesztálással lesz képes tartani a lépést.

 

ManUtdFanatics.hu: Kérem, meséljen arról, milyen volt a Manchester United ellen pályára lépni, illetve gólt szerezni az Old Traffordon?


Sallói István: Anno nézõként sem volt egyszerû eljutni egy angol stadionba, így óriási élmény volt az Old Traffordon játszani. Minden olyan nagynak, túldimenzionáltnak tûnt. Nagyon furcsa volt a pályatest kialakítása, hogy a víz lefolyása érdekében akkora bogárhát volt a pályán, hogy ha leültünk az oldalvonalnál, akkor a túloldalon, csak kb a tizedik széksort láttuk. Úgy éreztem, lehetetlen átrúgni a pályát. Furcsa volt az altalaj is, amibe rengeteg apró kavics volt keverve, ugyancsak a vízelvezetés miatt. Akkor nekünk ezek nagyon furcsa dolgok voltak. Aztán a meccsen, pár perc után, nyugodtan játszottunk és 0-2-rõl volt esélyünk akár döntetlenre is hozni a meccset. Nem életem gólját rúgtam azon a meccsen, de nagyon büszke voltam rá, hogy Peter Schmeichelnek betaláltam, Halmai Gabi remek passzából.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mi lehet az oka, hogy David Moyes együttese, amely tavaly bajnokságot nyert, ebben a szezonban nem találja önmagát?


Sallói István: A United ereje az elmúlt években Alex Ferguson volt. Õszintén szólva már tavaly és elõtte sem a Unitedet találtam a legerõsebb csapatnak, de akkor még Ferguson tartotta a szintet. Valahol normális, ha új edzõ jön, az addigi erõviszonyok felborulnak az öltözõben, új irányt vesznek a dolgok és idõ kell, amíg az új csoportdinamika kialakul, de itt másról van szó. Egyszerûen nem elég erõs a keret, kevés a kreatív játékos, ráadásul sokan bizonytalanok a jövõjüket illetõen, illetve vannak akik már biztosan távoznak, ami ugyancsak nehezíti Moyes munkáját.

 

ManUtdFanatics.hu: Ön szerint meddig lesznek türelmesek David Moyes-szal a United vezetõségében?

Sallói István: Biztosra veszem, hogy még õ kezdi el a következõ szezont, és legalább szeptemberig viheti a csapatot, de az is biztos, hogy még egy ilyen évet nem engedhet meg magának a United.
 

ManUtdFanatics.hu: Vajon a Vörös Ördögök odaérhetnek a Bajnokok Ligája indulást érõ 4. helyre a szezon végén?

Sallói István: Nehezen tudom elképzelni, hogy idén összejöhet a negyedik hely. Nagy a hátrány.

 

ManUtdFanatics.hu: A Manchester City képes lehet a José Morinho Chelsea-jét, Brendan Rodgers fémjelezte és remek formában játszó Liverpoolt, illetve a Arsene Wenger utóbbi idõben gyengélkedõ Arsenalját megelõzve megnyerni a bajnokságot?


Sallói István: Vesztett pontok tekintetében a City áll a legjobban, ráadásul a Chelsea-vel szemben õk már csak a bajnokságra kell, hogy koncentráljanak. Én a City-t tartom a legerõsebb csapatnak, de itt a véghajrában, elég egy kis formaesés és máris behozhatatlan hátrányba kerül akármelyik csapat.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mely posztokon jobb egyik (United) és másik (City) csapat?

Sallói István: Mindkét védelem sebezhetõ, a középpályán és elöl a City erõsebb. Van Persie nagyon fog hiányozni. Kérdés Aguero játszhat-e és ha igen, milyen formában lesz?

 

ManUtdFanatics.hu: Mit vár a mérkõzéstõl? Mi dönthet a találkozón? 

Sallói István: Egy meccsen képes lehet a United nyerni, de extra motiváltnak és nagyon egységesnek kell lenni, mert szinte minden poszton erõsebb a City kerete.

 

ManUtdFanatics.hu: Kérem, tippelje meg a mérkõzés végeredményét!


Sallói István: Döntetlen körüli eredményt érzek, mert az a City-nek is elég, hogy élre állhasson ha nyeri az elmaradt meccseit.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!