Kölcsönlesen: Bebe ismét betalált

A Manchester Unitedtõl kölcsönben játszó Bebe folytatta remek góllövõ formáját a Pacos de Ferreiraban és két gólt szerezve 3-1-es gyõzelemre vezette csapatát vasárnap az Arouca ellen.


Duplája azt jelenteni, hogy legutóbbi négy portugál bajnokiján ugyanennyi találatot jegyez, amelynek köszönhetõen ideiglenes csapata, a Pacos négy ponttal elkerüli a kiesõ zónát hat fordulóval a bajnokság vége elõtt.

 

Yonathan Del Valle nyitotta meg a gólok sorát a Pacosban az elsõ félidõ hosszabbításában, majd a második félidõben eljött Bebe ideje, aki kétszer is megzörgette az ellenfél hálóját. Egyik találata esélyes a szezon legszebb gólja díjra is Portugáliában, amikor is elõbb sarokkal tette maga elé a labdát, majd félmagasról bivalyerõs löketet zúdított a kapuba.

 

 

David Simai még szépíteni tudott az Arouca számára, de ez már csak szépségtapasznak volt elég, így a Pacos nagyon fontos három ponttal gazdagodott a bennmaradásért vívott harcban. Bebe parádés teljesítményének elismeréseként a lefújást megelõzõen nem sokkal lecserélésre került.

 

Sikert könyvelhetett el egy másik, a kontinensen játszó manchesteri kölcsönjátékos is, Marnick Vermijl ugyanis végig a pályán lehetett abban a NEC Nijmegenben, amely két gólos hátrányból felállva mentett pontot idegenben a Heerenveen ellen. A házigazdák már magabiztosan vezettek, amikor Michael Higdon megszerezte csapata szépítõtalálatát, ám egy buta kiállítás miatt úgy tûnt, hogy kérészéletû lesz a Nijmegen feltámadása. Azonban a hosszabbításban Soren Rieks drámai módon egy kavarodás után talált egy gólt, így sikerült a pontmentés.

 

Angelo Henriquez kihagyta a Zaragoza 1-0-s vereségével végzõdõ Deportivo La Coruna elleni mérkõzését, mintahogy hiányzott a Fiorentina együttesébõl Anderson is, akik ugyanilyen arányú gyõzelmet arattak a Napoli ellenfeleként.

 

Angliában újabb sikert könyvelhetett el magának Sam Johnstone, ugyanis legutóbbi négy mérkõzésébõl már harmadszorra húzta le a rolót, így nagyon fontos 1-0-s sikerhez segítve csapatát, a Doncaster Rovers-t a Sheffield Wednesday ellen.

 

 

A fiatal kapus Chris Maguire és Leon Best helyzeténél is parádésan hárított, míg a másik oldalon Chris Brown révén vezetéshez tudtak jutni, amely a végén nagyon fontos három pontot ért a kiesés ellen küzdõ csapata számára.

 

Ugyanebben az osztályban Tom Lawrence gólt készített elõ Kevin Dawson számára, amellyel a Yeovil Town 2-0-ra vezetett a Bolton Wanderers ellen a félidõben. Lawrence és csapattársai számára sajnálatos módon azonban a félidõt követõen a Bolton talpra állt, és végül emberhátrányban is 2-2-re mentették a mérkõzést.

 

Will Keane és Nick Powell gyõzelmet ünnepelhetett, elõbbi a Queens Park Rangers, utóbbi a Wigan Athletic színeiben. Keane 64 percet játszott csapata Middlesbrough elleni 3-1-es sikere alkalmával, mielõtt a helyére Bobby Zamora ált volna be, aki a mérkõzés végén eredményes tudott lenni. Eközben Powell a cserepadról állhatott be, amikor a Wigan 2-1-re vezetett a Watford ellen, majd segítette csapatát, hogy kihúzzák a mérkõzést. Will testvére, Michael Keane végig a pályán töltötte a Blackburn Rovers Leicester City elleni összecsapását, amelyen végül 1-1-es döntetlen született.

 

A Vörös Ördögök többi kölcsönadott játékosa számára nem volt túl sikeres a hétvége, ugyanis mind vesztes csapat tagjai lehettek csak. Wilfried Zaha a kispadról beállva volt részese a Cardiff City hazai, Liverpool elleni vereségének, de kevés lehetõsége volt az eredmény befolyásolására.

 

Jesse Lingard a mérkõzés végén került lecserélésre, amikor a Brighton Howe & Albion 2-0-ra kikapott az Ipswich Towntól, míg Federico Macheda és Tyler Blackett is részese lehetett a Readingtõl 2-1-es vereséget szenvedõ Birmingham Citynek.

 

Sam Byrne nem tudott megakadályozni, hogy a Carlisle egy 4-1-es vereségbe szaladjon bele a Notts County ellen a League Oneban, ahol Charni Ekangamene továbbra sem kap lehetõséget. A negyedosztályban még pénteken Jack Barmby majdnem gólt szerzett, lövését azonban Ryan Clarke nagy bravúrral hárította, a Hartlepool United pedig ki is kapott az Oxford Unitedtól 1-0-ra.

 

Jonny Sutherland debütálása a profi ligán kívüli Stafford Rangersben rosszul sikerült, ugyanis 2-0-s vereséget szenvedtek a Worksop Towntól. A 19 éves játékos tapasztalatgyûjtés céljából került a Northern Premier Leaegue küzdelmeiben érdekelt csapathoz.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!