Biztosan lesz Moyes távozását követelõ légtranszparens

A korábbi hírekkel megegyezõen mára biztossá vált, hogy a holnapi Aston Villa elleni bajnokin lesz David Moyes távozását követelõ légtranszparens az Old Trafford felett, ám azt homály fedi, hogy ki áll a megrendelése mögött.


Megerõsítette a Manchester Evening News-nak az Air Ads légi reklámokkal foglalkozó cég, hogy a hét elején megrendelést kaptak egy transzparens elkészítésére.

 

A transzparenssel, amelyen ez áll, "WRONG ONE - MOYES OUT" (Rossz választás - Moyes távozz - a szerk.) a holnap délután háromnegyed kettõkor kezdõdõ mérkõzést megelõzõen 15 perccel fognak körberepülni az Old Trafford felett.

 

Az, hogy ezzel a transzparenssel, az adott idõpontban repüljön a cég, a megrendelõ számára 800 fontba került.

 

Mindezeket az Air Ads vezetõ pilótája, Chris Mustow erõsítette meg, aki emellett hozzátette, hogy az a magánszemély, aki a szolgáltatásukat megrendelte, nem említett egyetlen meg egyetlen szurkolói csoportot se, mint akik az ügy hátterében állnak.

 

"A hét közepén kaptuk a megkeresést" - kezdte Mustow.

 

"A kezdõrúgást megelõzõen, és a kezdõrúgás után közvetlenül kérték a repülést. Körülbelül 15 percet leszünk a levegõben a transzparenssel."

 

"Nem mondták, hogy kinek az ötletébõl származik a transzparens - egy magánszemély adta le a rendelést, aki eléggé szûkszavú volt."

 

 

Az elmúlt napokban már több olyan hír is felmerült, hogy United-szurkolók egy csoportja gyûjtést szervez, hogy összejöjjön 840 font, amellyel elérhetõvé válna egy transzparens repülõgéppel való megjelenítése a stadion felett, most pedig az is megerõsítésre került, hogy akciójuk sikeres volt, a gyûjtés pedig befejezõdött.

 

A Red Issue weboldalon megjelent szurkolói közlemény alapján a döntés "a csapat teljesítménye okozta frusztráció miatt született - a rossz eredmények, a harciasság hiánya és azok a tagadhatatlan jelek miatt, miszerint David Moyes nem rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, amelyek ahhoz kellenek, hogy a Manchester United Football Clubot vezesse menedzserként. A Manchester United szurkolóinak meghatározó részének elege van ebbõl és egyértelmûen David Moyes kirúgását követelik."

 

Azonban ez a közlemény egyáltalán nem tükrözi minden szurkoló véleményét.

 

Egy másik mértékadó, klubhoz kötõdõ hírforrás, a Republik of Mancunia blog egyik szerzõje elmondta, érti, hogy mit éreznek át szurkolótársai, ugyanakkor nem ért egyet a repülõgéppel való üzengetéssel.

 

"Míg az elismerésre méltó, hogy a szurkolók a sikeres pillanatok mellett a legnehezebb idõkban is csapatuk mögött állnak, valószínûleg nem ez az az üzenet, amit a Glazer családnak küldeni kellene. Egy újabb év, Moyesszal a kispadon, nem tolerálható."

 

A brit repülési szabályok szerint a repülõgépnek mindvégig 1000 láb (kb. 300 méter - a szerk.) magasságban kell repülnie a stadion felett.

 

"Extra méretû betûket kellett használnunk a felirathoz, biztosra menve, hogy mindenki lássa azt" - tette hozzá Mustow.

 

A ManUtdFanatics.hu egész szerkesztõsége és a Manchester United Fanatics Klub Magyarország Egyesület, mint a Manchester United hivatalosan elismert szurkolói klubja, maximálisan elhatárolódik a holnapi légi transzparenssel történõ tiltakozástól, és semmilyen körülmények között nem tekintjük a saját nevünkben való megnyilatkozásnak a klub irányába.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!