Tudtál ezekről az Európa-liga statisztikákról?

A Manchester United hét éven belül negyedszer juthat be az Európa-liga negyeddöntőjébe, ehhez a Real Betisen kellene átlépnie a csapatnak a legjobb 16 között.


Erik ten Hag csapata eddig jól szerepel az európai kupaporondon, a Real Sociedad elleni szeptemberi hazai vereség volt az egyetlen igazi botlás a nyolc mérkőzésen, amelyek között volt egy győzelem San Sebastianban, valamint a Barcelona elleni 4-3-as összesített továbbjutás a legutóbbi fordulójában.

 

A Vörös Ördögök lenyűgöző teljesítményét a mögöttes számokat is alátámasztják.

 

TÁMADÓ STATISZTIKÁK

 

Marcus Rashford az idei szezonban holtversenyben áll a góllövőlista élén, eddigi hat fellépésén négy gólt jegyzett. Ezek közül három találat a csoportkörben született, a nicosiai duplát egy fejes követte a Sheriff Tiraspol otthonában. Marcus emellett Barcelonában is szerzett egy remek gólt, aminek köszönhetően Vitinha (Braga), Wissam Ben Yedder (Monaco) és Santiago Gimenez (Feyenoord) társaságában vezeti az Európa-liga góllövőlistáját. Előbbiek közül már csak Gimenez csapata van versenyben, mivel a Braga és a Monaco a rájátszás során kiesett.

 

Bruno Fernandes vezeti a büntetőterületre adott passzok (15) és a lövőhelyzetek kialakításának (45) rangsorát, valamint egyike annak a három United játékosnak, akik Erik ten Hag alatt a csapat minden egyes Európa-liga mérkőzésén pályára léptek. David De Gea és Casemiro büszkélkedhet még ezzel.

 

Annak ellenére, hogy novemberben elhagyta a klubot, Cristiano Ronaldo még mindig több lövést (30) adott le, mint bármely más játékos a sorozatban.

 

 

VÉDEKEZŐ STATISZTIKÁK

 

Valószínűleg nem lesz meglepetés, ha eláruljuk, hogy a keményen védekező Casemiro vezeti a blokkok számát a tornán, amiből eddig 19-et produkált - kettővel többet, mint az Union Berlinben játszó Jannik Haberer.

 

A United másik nyári szerzeménye, Lisandro Martinez több mutatóban is jól teljesít, többek között a támadók szerelésében - az argentin 13 játékost állított meg, amivel Ibrahim Sangare (PSV Eindhoven) és Amadou Dante (Sturm Graz) mellett holtversenyben.

 

Természetesen a világbajnok védő mélyről érkező, pontos passzairól is ismert, a pálya utolsó harmadába adott 54 átadásával senki sem vetekszik, míg az átlövések tekintetében csak Casemiro és a korábbi United játékos, Angel Di Maria van vele egy szinten (5).

 

KAPUS STATISZTIKÁK

 

De Gea eddig az európai kupamérkőzéseink minden percét a pályán töltötte és nyolc Európa-liga-meccsén négyszer maradt érintetlen a hálója, amit egyetlen kapus sem tudott felülmúlni. Frederik Ronnow, az Union Berlin, és Alex Remiro, a Real Sociedad kapusa szintén négynél jár és még versenyben vannak, így akár meg is előzheti Davidet.

 

CSAPAT STATISZTIKÁK

 

A United az idei kiírásban több kapura lövési kísérletet tett (142), mint bármelyik másik csapat, bár a PSV Eindhoven több gólt szerzett, Ruud van Nistelrooy csapata 17-et jegyzett a rájátszásban való kiesése előtt. A Ligue 1-es klubok, a Monaco és a Rennes is 14-nél járt, mielőtt szintén búcsúztak a tornától.

 

Az Omonia Nicosia és a Sheriff Tiraspol elleni csoportmeccseken mutatott dominanciánk, valamint a San Sebastiánban és Barcelonában idegenben mutatott remek teljesítményünk azt jelenti, hogy messze az Európa-liga legjobban passzoló csapata vagyunk. A United 3809 passzt adott le, ami meccsenként több mint 450-et jelent. Ez 600-zal több, mint a második Monaco teljesítménye.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!