5 fiatal, akikre figyelnünk kell

A Manchester Evening News újságírója, Stuart Mathieson öt olyan fiatalt vett górcsõ alá, akik a következõ szezonban abban reménykedhetnek, hogy képesek lehetnek bizonyítani az Old Traffordon.


James Wilson

 

 

Életkor: 18

Poszt: csatár

 

Kilátások: Legutóbb a Newcastle elleni bajnoki alkalmával már belekóstolhatott a felnõtt csapat légkörébe, amely egyértelmû bizonyítéka annak, hogy a Vörös Ördögök edzõi stbája hisz abban, hogy képes lehet a továbblépésre. Gyors, a gólszerzéshez való érzéke megkérdõjelezhetetlen, de egy United akadémiáján felcseperedett gólzsáknak mindig meg kell küzdenie a felnõtt csapatba igazolt, már ismert csatárokkal szemben. De ez Danny Welbecknek már sikerült és a Biddulphban született támadóban is minden megvan ahhoz, hogy ugyanezt az utat járhassa be.

 

Nick Powell

 

 

Életkor: 20

Poszt: középpályás

 

Kilátások: Egy szezont a Manchester United tartalékcsapatában töltött el azt követõen, hogy a Crewe együttesétõl 6 millió font ellenében az Old Traffordra igazolt, majd idén a Wigan színeiben pallérozódhatott egész szezonban. Bizonyította gólszerzési képességeit 12 Laticsben szerzett góljával, amellyel egyben a klub házi gólkirálya is. A Unitedes jövõje kapcsán apró hiba, hogy Uwe Rösler támadóként vagy szélsõként tekint rá a tavalyi FA kupa gyõztesnél. Valószínûleg az Old Traffordon középpályásként kaphat több bizonyítási lehetõséget, ahova eredendõen is szerzõdtette Sir Alex Ferguson. Döntõ jelentõségû lehet számára a felkészülési szezon azt illetõen, hogy David Moyes mennyire tudja terveibe illeszteni játékát.

 

Jesse Lingard

 

Életkor: 21

Poszt: szélsõ

Kilátások: Úgy tûnt, mintha megfosztották volna a tétmérkõzésen való bemutatkozás lehetõségétõl, pedig David Moyes manchesteri karrierének elsõ túráján mind Ausztráliában, mind a Távol-keleten meggyõzõ teljesítménnyel rukkolt elõ. Áttörése a felnõtt csapatban nem hozta meg a lehetõséget számára a debütálásra, így a gólerõs szélsõ kölcsönbe a Birmingham Cityhez került, most pedig már a Premier Leaguebe való feljutásért harcoló Brightonban vitézkedik. Keményen küzd azért, hogy jövõre már tényleg lehetõséget kaphasson a Manchester United felnõtt csapatának szélsõjeként, ahol nem kisebb feladata lenne, mint hogy feledtesse az idén kudarcot valló Antonio Valencia, Nani és Ashley Young produkcióit. Ha lehet ezt mondani, a warringtoni születésû játékos a lehetõ legmegfelelõbb pillanatban térhet vissza a csapathoz.

 

Wilfried Zaha

 

 

Életkor: 21

Poszt: szélsõ

 

Kilátások: Nehéz rájönni, hogy az U21-es angol válogatott hogyan nem juthatott szinte lehetõséghez se David Moyes irányítása alatt. De mióta kölcsönben játszik Ole Gunnar Solskjaer együttesében, talán rájöhettünk a mögöttes indokra. A Kékmaradaknál mutatott biztató kezdetet követõen lendülete alábbhagyott, és bár a walesiek színeiben pályára léphetett 15 alkalommal, amely rossz tapasztalatnak semmiképpen nem nevezhetõ, nevelõegyesülete, a Crystal Palace ellen nyújtott teljesítményével finoman szóval se voltak elégedettek a hazai szurkolók. Mindazonáltál ahogy Lingardnak, úgy neki is kapóra jöhet a United szélsõjátékának gyengélkedése.

 

Ben Pearson

 

 

Életkor: 19

Poszt: középpályás

 

Kilátások: Nagy reményeket táplál Pearson iránt a Manchester United edzõi stábja, de ezzel együtt nagyon óvatosak azt illetõen, hogy párhuzamot vonjanak Paul Scholesszal. Azok a szurkolók, akik nyomon követi a United U21-es csapatának mérkõzéseit, azonban már valószínûleg nem ennyire visszafogottak, amikor a korábbi Ginger Ninja stílusát kell felfedezniük az ifjú reménységben. Az oldhami illetõségû középpályás egy igazi irányító, aki remek passzjátékra képes, gyors gondolkodású és mozgású. Van benne emellett egy olyasfajta karakter is, hogy senkitõl és semmitõl nem fél, hajlamos belemenni a fizikális párharcokba. Várhatóan a United a nyár folyamán megerõsíti azt a csapategységet, amelyben õ bevethetésre várhatna, de a hazai kupasorozatokban mindenképpen belehetne dobni a mély vízbe.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!