Speed a United legendát szeretné

Wales új kapitánya szerepet szán Giggsnek.


Gary Speed, az új walesi szövetségi kapitány reméli, hogy sikerül egykori csapattársát, Ryan Giggset rávenni, hogy vállaljon szerepet az edzõi stábban.

Speedet decemberben nevezték ki a válogatott élére azután, hogy mindössze négy hónapig volt edzõje a Sheffield Unitednek.

 

 



John Toshack váratlan lemondását követõen üresedett meg a walesi válogatott szövetségi kapitányi posztja és egy idõben Giggs volt az egyik lehetséges befutó a helyre, ám Ryan nem kijelentette, számára a Manchester Unitedben való szereplés jelenleg a fontos, emellett nem tudna mást végezni.

Azonban most Speed próbálja rávenni egykori válogatottbeli csapattársát, hogy csatlakozzon a stábjához és el is ismerte, hogy megkereste már ez ügyben a Vörös Ördögök legendáját.

"Jó lenne, ha részt venne bizonyos tekintetben. Beszéltem vele az elmúlt héten, meglátjuk, mi lesz belõle." - mondta Speed.

Giggs 2007-ben vonult vissza a válogatottságtól, jelenleg edzõi képesítést készül szerezni. Speed szeretne maga mellé egy nagyon tapasztalt második számú edzõt is, Giggs mellett a walesi U21 válogatottat irányító Brian Flynn és a Sheffieldnél jobbkezeként dolgozó John Carver is szóba került.

"Szeretnék egy jó edzõt, aki napról napra az edzõpályán megtarthatná a gyakorlatokat, míg én többet tudnék foglalkozni a csapat formájával, taktikájával. Ezért én mindenképp tapasztalt személyt szeretnék magam mögött tudni, aki nemzetközi szinten vagy a Premier Leagueben szerzett tapasztalatot, mert én még viszonylag fiatalnak tartom magam ehhez a feladathoz."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!