Fletcher támogatja a kölcsönadásokat

Darren Fletcher szerint a klub kölcsönadási rendszerének kézzel fogható eredményei vannak - amelyet számos ifjú Vörös Ördög alá is támasztott ebben a szezonban.


Will Keane jelenleg is a Queens Park Rangers hétvégi, Derby County elleni Championship play-off döntõjére készül, míg Tom Lawrence nemrég a Hull City elleni Premier Leagueben való bemutatkozásával mutatta meg annak értékét, hogy év közben a Carlisle United és a Yeovil Town kötelékeiben pallérozódhatott kölcsönben.

 

Bár Fletcher maga sohasem tapasztalhatta meg a kölcsönlét izgalmait, a skót középpályás a saját szemével láthatta, amint társai egyik pillanatról a másikra felnõtté válnak egy másik klub színeiben, majd visszatérnek remek tapasztalatot nyújtó ideiglenes állomáshelyükrõl.

 

"Elõfordul, hogy néhányan ahogy mennek, úgy jönnek is vissza, de sokan általában kivirágoznak, amint elkerülnek máshova" - kezdte Fletcher a MUTV-nek.

 

 

"Ez felkészít arra, hogy immáron felnõtt férfiak ellen kell játszanod. Minden tiszteletem az U21-es színvonalé, de az csak egy lépcsõfokot képez az akadémiai csapattól a felnõtt szintig."

 

"Most már nem az a helyzet áll fenn, hogy felnõttek, vagy idõsebb játékosok ellen játszhatsz. Csak az képezhet járható utat, ha valaki kölcsönbe megy játszani, ott versenyhelyzetbe kerül a csapatba való bekerülésért, kiélezett szituációkban teszik próbára. Csak azzal lehet tapasztalatot gyûjteni, ha valaki egy olyan klubnál játszik, ahol az életük árán is küzdenek, hol a feljutásért, hol éppen a bennmaradásért."

 

"Nagyon fontos a dolgok ezen oldalát is megtapasztalni. Sok mindent, így például vitákat is látnak ilyenkor az öltözõben a fiatalok, amely segíti õket a felnõtté válásban. Erre hatalmas szükségük van, mert amikor visszatérhetnek a klubhoz, egészen másként fognak bizonyos dolgokat megközelíteni, emellett pedig a felnõtt csapat játékosait is jobban meg fogják érteni. Ráadásul már a felnõtt szintû edzésmunka se lesz újdonság számukra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!