HIVATALOS: Van Gaal a United új menedzsere

Louis van Gaal veszi át a Manchester United menedzseri pozícióját a 2014/2015-ös szezontól, miután aláírta három évre szóló szerzõdését az Old Traffordon!


A 62. életévében járó Louis van Gaal több mint 20 éve az európai topfutballban tevékenykedik, amely idõ alatt három országban bajnokságokat és kupákat nyert csapataival, nemzetközi színtéren egyszer-egyszer pedig elhódította a Bajnokok Ligája, az UEFA-kupa, az Interkontinentális-kupa trófeáit, de két alkalommal az Európai-, Német-, illetve Holland Szuperkupát is megnyerte csapataival.

 

A Manchester United kispadját a 2014-es nyári világbajnokságot követõen foglalja majd el, ahol a holland válogatottat irányítja majd szövetségi-kapitányként.

 

Másodedzõje az angol futball legsikeresebb, legtöbb címet begyûjtött, a Manchester Unitedben legtöbb tétmérkõzésen pályára lépett játékosa, Ryan Giggs lesz. Ryan már irányította a Vörös Ördögöket megbízott vezetõedzõként a 2013/2014-es szezon utolsó négy fordulójában.

 

"Louis van Gaal személyében a mai futball egyik legkiemelkedõbb menedzserét köszönthetjük klubunk élén. Számtalan sikert ért el edzõi karriere eddig tartó idõszakában, az Old Trafford pedig megfelelõ helyszínt fog neki biztosítani arra, hogy vezetésével új fejezet kezdõdhessen a Manchester United történetében" - jelentette be a holland menedzser kinevezését Ed Woodward.

 

"Mindenki nagyon izgatott a klub történelmének új fejezetét illetõen. Az Európa-szerte sorozatban megnyert bajnoki címek és kupagyõzelmek tökéletes választássá tették õt számunkra."

 

"Az emberek talán más okból kifolyólag ismerhetik, de engem teljesen lenyûgözött az intelligenciája, átgondolt hozzáállása a szerepkörhöz és szorgalma. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassunk."

 

"Örömmel tölt el, hogy Louis másodedzõjének Ryan-t válaszotta. Ryan kapcsolata a klubbal már több mint két évtizedre nyúlik vissza, tudása és elismertsége pedig nagy hasznára válik majd Louis-nak. Emellett pedig ez egy fantasztikus lehetõség Ryan számára, hogy egy olyan világklasszis menedzser mellett sajátíthassa el a szakma alapjait, akinek támadó felfogása a játékról, illetve a fiatalokba vetett hite mintha a Manchester Unitedre lenne szabva."

 

A Manchester United menedzsereként adott elsõ nyilatkozatában Louis van Gaal álmai beteljesülésérõl, illetve jövõbeli terveirõl adott számot.

 

 

"Mindig azt kívántam, hogy egyszer a Premier League-ben dolgozhassak. Az, hogy a Manchester United, a világ legnagyobb klubjának menedzsereként dolgozhatok, nagyon büszkévé tesz. Korábban már jártam csapataimmal az Old Traffordon ellenfélként, és tudom, hogy milyen hihetetlen hangulatú aréna, illetve milyen szenvedélyesek, de emellett céltudatosak a szurkolók. Ez a klub hatalmas ambíciókkal rendelkezik, mint ahogy én is. Biztos vagyok benne, hogy együtt történelmet fogunk írni" - tette hozzá Van Gaal.

 

A tulajdonos Glazer család részérõl elõbb a Manchester United társelnöki pozícióját is betöltõ Joel Glazer üdvözölte az új menedzsert a fedélzeten.

 

"Örülök, hogy Louis lesz a következõ menedzserünk. Hihetetlen renoméja van edzõként, és emberként is, aki képes motiválni a csapatát, hogy trófeákat nyerjenek, emellett pedig lehetõséget biztosít a fiatal játékosoknak arra, hogy bizonyíthassanak. Biztos vagyok benne, hogy hihetetlen hatással lesz majd a klubra, a játékosokra és a szurkolókra egyaránt."

 

A Manchester United másik társelnöke, Avram Glazer maximális támogatásukról biztosította a holland szakembert.

 

"Louis egy nagyon izgalmas idõszakban csatlakozik hozzánk, és már néhány nagyszerû ötlettel elõ is állt, hogy miként tudnánk a klubot elõrébb vinni. A vezetõség maximálisan támogatja terveit, és a klubnál már mindenki nagyon várja a következõ szezon kezdetét."

 

Pár napja még menedzserként ülhetett a klub kispadján, most viszont megbízatása állandó jellegû a másodedzõi poszton Ryan Giggsnek.

 

"Lenyûgöz az a lehetõség, hogy másodedzõi pozícióban dolgozhatok. Louis van Gaal egy világklasszis edzõ, és én tudom, hogy rengeteget tanulhatok tõle az edzõsködésbõl, kezdve attól, hogy figyelhetem, egészen a nagyon apró részletekig. A Manchester United az életem nagy részét teszi ki, és örömömre szolgál, hogy egy ilyen kulcspozícióban folytathatom a klubbal való kapcsolatomat."

 

Frans Hoek is csatlakozik a klub edzõi stábjához kapusedzõként, aki jelenleg a holland válogatottnál tölt be hasonló szerepkört, korábban pedig olyan játékosok fejlõdéséhez járult hozzá, mint Edwin van der Sar, vagy Victor Valdes.

 

Az edzõi stáb másik új tagja Marcel Bout lesz, mint az elsõ csapat edzõje, aki az ellenfelek feltérképezésének specialistája, korábban pedig olyan kluboknál tevékenykedett, mint a Bayern München, Telstar, AZ, FC Volendam és a Feyenoord.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!