Giggs élvezte rövid menedzserségét

Ryan Giggs szerint jó felkészülés volt számára a Manchester United ideiglenes menedzseri pozíciójának elvállalása az elõzõ szezon végén arra az idõszakra, ha mindez 'újra megtörténne' vele.


A 40 éves örökifjú walesi az elõzõ szezon utolsó négy fordulójára David Moyestól vette át a Vörös Ördögök ideiglenes irányítását, azt követõen, hogy a skót menedzser 10 hónappal azután, hogy átvette Sir Alex Ferguson örökét, menesztették.

 

Voltak olyan hangok, hogy Giggs, aki rekordszámú, 963 hivatalos mérkõzésen szerepelt a United színeiben, kapjon teljes megbizatást a Manchester United élén, ám az Old Traffordon végül úgy döntöttek, hogy Louis van Gaal tapasztalata mellett teszik le a voksot a jövõben.

 

Giggs tagja lesz a holland stábjának, mint másodedzõ, és nagyon szeretné, ha a lehetõ legtöbbet kihozhatná ebbõl a szerepkörbõl edzõi pályafutása elsõ lépéseiként, azt követõen, hogy visszavonulásával véget vetett aktív játékospályafutásának.

 

"Találkoztam Louisszal, és nagyon jól sikerült a találkozónk, azonnal megkedveltem, és már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassunk és tanulhassak tõle" - kezdte Giggs az angol ITV csatornánk tegnap sugárzott 'Ryan Élete: Az ideiglenes menedzser' c. dokumentumfilmben.

 

"Mint egy forgószél, olyan gyorsan érkezett el ez a pillanat, de a világért se cserélném el semmire."

 

"Hihetetlenül fantasztikus tapasztalat volt ez számomra, amit nagyon élveztem, és minden pozitívumot át fogok belõle ültetni akkorra, amikor ez a lehetõség újra elérkezik."

 

 

Giggs számára vannak olyan pillanatok, amelyek sajnálattal töltik el az elõzõ szezonból, mint játékos az Old Traffordon, de azonnal leszögezte, hogy a menedzseri poszt elvállalása kapcsán semmi ilyesmit nem érez.

 

"Játék szempontjából nagyon nehéz év volt, nem élveztem az általunk elért eredményeket és a játékot, szóval tulajdonképpen hogyan is teljesítettem? Sajnos nem úgy, ahogyan az korábban elvárható volt tõlem" - tette hozzá.

 

"Ha visszavonultam volna a tavalyi szezon végén, akkor a csúcson fejezhettem volna be: megnyertük a csapattal történelmünk 20. bajnoki címét, minden rózsás volt, de az élet nem ezt diktálta."

 

"Hezitálás nélkül elvállaltam a menedzseri felkérést, mert ki az, aki visszautasítaná azt, hogy a Manchester Unitedet vezesse?"

 

"20 éven keresztül Sir Alex mindig azt mondta, 'várjátok ki, amíg mind menedzserek lesztek, és majd meglátjátok milyen nehéz egy csapatot összeállítani, és játékosokat kihagyni belõle', én pedig csak ott ültem, és azt mondtam, 'igen, igen, igen, persze'."

 

"Ez a dolog olyan, mint amikor az elsõ gyereked megszületik. Készülsz rá, amennyire csak tudsz, de amíg el nem jön az, hogy mindennap megéled, mi jár együtt ezzel a dologgal, addig soha nem vagy rá felkészülve."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!